Servei d’assessorament tècnic d’infància i família

    

 

Aquest servei del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 4 "Educació de qualitat", 10 "Reducció de les desigualtats", 16 "Pau, justícia i institucions sòlides" i 17 "Aliança pels objectius". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

 938600706

 psi@vallesoriental.cat

Consellera de l’Àrea: 

Núria Carné Navarro

Cap de l’Àrea: 

Silvia Pérez Corts

Persona de contacte: 

Mariona Carbó i Cornet

Objecte:

Oferir orientació, assessorament i suport especialitzat en matèria d’infància i adolescència a tècnics i tècniques de serveis socials de l’Àrea bàsica de serveis socials resta Vallès Oriental.

Vetllar per la implementació del procés de comunicació del risc i fer el seu seguiment.

Realitzar la diagnosi i planificació del model d’intervenció socio educativa SIS a l’Àrea bàsica de serveis socials resta Vallès Oriental.

Implementar el SIS a l’Àrea bàsica de serveis socials resta Vallès Oriental segons les condicions establertes al Contracte Programa amb el Departament de Drets Socials.

Realitzar la diagnosi i planificació del Servei d’orientació i atenció a famílies-SOAF a l’Àrea bàsica de serveis socials resta Vallès Oriental.

Implementar el SOAF a l’Àrea bàsica de serveis socials resta Vallès Oriental segons les condicions establertes al Contracte Programa amb el Departament de Drets Socials

Impulsar el treball comarcal amb els diferents agents que intervenen amb els infants  i adolescents, per establir línies de prevenció i actuació consensuades.

Participar en espais de treball supracomarcals de construcció de propostes de millora en l’atenció a la infància.

Articular els suggeriments i propostes tècniques del territori i vetllar perquè aquestes generin canvis o millores en els procediments establerts.

Funcions:

  • Reforçar i millorar la intervenció dels professionals dels serveis socials de l’Àrea bàsica de serveis socials resta Vallès Oriental en l’atenció i prevenció de la infància i adolescència en risc.
  • Participar en el desenvolupament i actualització dels acords  comarcals recollits en el document “Acompanyament en la millora de la intervenció en matèria d’infància i adolescència en risc”.
  • Planificació dels serveis d’intervenció socioeducativa per infants i adolescents de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials.
  • Planificar i articular les formacions tècniques específiques d’atenció a la infància i l’adolescència adreçades als professionals dels SBAS de l’ABSS resta del Vallès Oriental a partir de les demandes i necessitats detectades
  • Donar suport en la creació de nous serveis, repensar-los i fer-ne el seguiment.
  • Connectar la intervenció local amb l’àmbit supracomarcal i institucional.
  • Avançar en la incorporació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible_Agenda 2030 en la implementació de les polítiques socials i d’igualtat.

Persones usuàries:

  • Professionals de l’ABSS Resta de municipis del Vallès Oriental.

Consell Comarcal del Vallès Oriental

Carrer Miquel Ricomà, 46 - 08401 Granollers - Barcelona
Telèfon: 938600700
Fax: 93 879 04 44
Adreça electrònica: ccvo@vallesoriental.cat
Lloc web: www.vallesoriental.cat
Horari:  
De dilluns a divendres, 8:30-14.00 h i dimecres 16:00-18:00 h, tret període de jornada intensiva (entre primer dilluns de juny i segon divendres de setembre, del penúltim dilluns de desembre a segon dilluns de gener i vacances escolars de setmana santa)
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 26.03.2024 | 14:32