Servei d'ajuda a domicili

 

Aquest servei del Consell Comarcal contribueix a l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 1 "Fi de la pobresa". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

938600706

 sad@vallesoriental.cat

psi@vallesoriental.cat

Consellera de l’Àrea

Núria Carné i Navarro

Cap de l’Àrea

Sílvia Pérez Corts

Persona de contacte

Núria Rius i Cañas

Objecte

  • Gestionar el Servei d’Ajuda a Domicili dels municipis que sol·liciten la gestió i la prestació del servei al Consell Comarcal.

Aquest servei és el conjunt organitzat i coordinat d’accions que es realitzen bàsicament a la llar de persones i/o famílies, dirigides a proporcionar atencions personals, ajuda a la llar i suport social, que es troben amb dificultats de desenvolupament o d’integració social o manca d'autonomia personal. Aquests serveis poden complementar-se amb altres modalitats d’atenció.

  • Impulsar i proveir un model de SAD adequat a les necessitats de les persones per tal que puguin romandre en la seva llar i entorn social, amb la millor qualitat de vida i autonomia, durant el major temps possible.

Funcions

Prestació del servei d’ajuda a domicili en les condicions que estableix el Reglament del Servei d’Ajuda a Domicili del Consell Comarcal del Vallès Oriental, aprovat pel Ple del Consell Comarcal del Vallès Oriental de 13 d’abril de 2011 i publicat en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona el 27 de juliol de 2011 i modificació aprovada pel Ple de 13 de febrer de 2013 i publicada al BOPB el 30 d’abril de 2013. Aquest Reglament inclou les prestacions següents:

  • El servei de cura de la persona i cura de la llar

Es dirigeix fonamentalment a l’atenció de la persona, a la cura de la llar i a promoure la integració de l’usuari en el seu entorn.

  • El servei de neteja de la llar

Es tracta d’un suport que s’ofereix a les persones que ho necessiten per mantenir en condicions d’ordre i higiene la seva llar i les seves pertinences d’ús quotidià.

  • Servei de bany adaptat.

Es tracta d’un servei adaptat destinat a  les persones que, per la seva situació social i sanitària, requereixen d’un bany adaptat.

  • Servei de bugaderia.

S’ofereix a les persones que no disposin d’una rentadora a la seva llar o que, tot i tenint-la, no puguin utilitzar-la. L’objectiu és garantir-los unes condicions mínimes d’higiene.

  • Servei d’àpats a domicili.

Consisteix a lliurar àpats equilibrats i saludables a les persones beneficiàries, en condicions adequades de qualitat i higiene.

Avançar en la incorporació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible_Agenda 2030 en la implementació de les polítiques socials i d’igualtat

Persones usuàries

Persones dels municipis de l’Àrea bàsica de serveis socials resta Vallès Oriental i d’altres ABSS de la comarcal amb Conveni establert amb el Consell Comarcal per a la gestió i prestació del Servei d’ajuda a domicili.

Consell Comarcal del Vallès Oriental

Carrer Miquel Ricomà, 46 - 08401 Granollers - Barcelona
Telèfon: 938600700
Fax: 93 879 04 44
Adreça electrònica: ccvo@vallesoriental.cat
Lloc web: www.vallesoriental.cat
Horari:  
De dilluns a divendres, 8:30-14.00 h i dimecres 16:00-18:00 h, tret període de jornada intensiva (entre primer dilluns de juny i segon divendres de setembre, del penúltim dilluns de desembre a segon dilluns de gener i vacances escolars de setmana santa)
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 22.03.2024 | 14:00