Servei d’assessorament Jurídic d’Estrangeria (SAJE)

  

Aquest servei del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número10 "Reducció de les desigualtats" i 16 "Pau, justícia i institucions sòlides". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

 938600706

 psi@vallesoriental.cat

Consellera de l’Àrea: 

Mònica Utrilla Montserrat

Cap de l’Àrea: 

Silvia Pérez Corts

Persona de contacte: 

Marta Ibáñez Vigas

Objecte:

Oferir assessorament jurídic i suport especialitzat en matèria d’estrangeria a consultes realitzades per part de personal tècnic dels Serveis Bàsics d’Atenció Social (SBAS), serveis de primera acollida i de serveis de polítiques migratòries de la comarca del Vallès Oriental, que per la seva complexitat i risc social cal valorar-les des d’una perspectiva jurídica especialitzada i que no han pogut ser resoltes per altres recursos i serveis d’informació i orientació en matèria d’estrangeria.

Funcions:

  • Detecció i orientació sobre la resolució de possibles errades/incidències en l’expedient.
  • Assessorament i suport als professionals, en relació a la gestió i tramitació de l’expedient administratiu d’estrangeria, en situacions socials extraordinàries vinculades amb l’estrangeria (salut, familiar, risc d’exclusió social, menors..) que requereixin d’un tractament especialitzat.
  • Establiment de canals de coordinació i comunicació entre altres serveis especialitzats, administracions i entitats.
  • Formació, capacitació i informació a professionals i a la ciutadania sobre qüestions legislatives específiques.
  • Avançar en la incorporació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible_Agenda 2030 en la implementació de les polítiques socials i d’igualtat.

Persones usuàries:

Personal tècnic de l’Àrea bàsica de Serveis Bàsics d’Atenció Social (SBAS) resta de municipis del Vallès Oriental, de l’Àrea bàsica de SBAS de Granollers i de Les Franqueses del Vallès, i del personal tècnic d’acollida i de polítiques migratòries dels municipis que formen part de les mateixes ABSS.

 

Consell Comarcal del Vallès Oriental

Carrer Miquel Ricomà, 46 - 08401 Granollers - Barcelona
Telèfon: 938600700
Fax: 93 879 04 44
Adreça electrònica: ccvo@vallesoriental.cat
Lloc web: www.vallesoriental.cat
Horari:  
De dilluns a divendres, 8:30-14.00 h i dimecres 16:00-18:00 h, tret període de jornada intensiva (entre primer dilluns de juny i segon divendres de setembre, del penúltim dilluns de desembre a segon dilluns de gener i vacances escolars de setmana santa)
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 26.03.2024 | 14:27