Carla Gámez, Marc Comellas i Asier Bautista, finalistes de la quarta edició del premi Talent Jove

Divendres, 14 d’abril de 2023
  • Amb el premi es vol posar en valor la joventut vallesana que destaca en algun tipus de sector o d’activitat.

Carla Gámez, d’Aiguafreda, Marc Comellas de la Garriga i Asier Bautista de Llinars del Vallès, han estat escollits finalistes del premi Talent Jove, en l’edició corresponent al 2022.

Es tracta de la quarta edició del premi que atorga el Consell Comarcal en col·laboració amb Premsa d’Osona SA, emmarcat en el premi “Vallesà de l'Any”, i vol posar en valor els i les joves vallesanes que destaquen en qualsevol tipus de sector o d’activitat a la comarca o al món, sense cap tipus de restricció en quant a l’àmbit (esportiu, musical, emprenedoria, ensenyament, voluntariat, activisme ...).

En total hi van haver 14 candidatures proposades pels ajuntaments d’Aiguafreda, Canovelles, Granollers, la Garriga, Llinars del Vallès, Sant Celoni, Santa Maria de Martorelles, Vallgorguina, Vallromanes i Vilanova del Vallès.

La persona guanyadora es coneixerà a la gala “Vallesà de l’any” que organitza el diari El9Nou i que se celebrarà el 26 d’abril al Centre Cultural la Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana.

La tercera edició del premi la va guanyar Gemma Font, de Tagamanent; la segona, Marc Fuentes, de Montornès del Vallès i proposat per Vilanova del Vallès; i la primera edició del premi la va guanyar Anna Martínez, de Sant Fost de Campsentelles.

Carla Gámez, d’Aiguagreda, té 24 anys, és graduada en Psicologia i està interessada pel Trastorn de l'Espectre Autista i altres condicions del neuro-desenvolupament. Amb 19 anys es va vincular a un voluntariat a l'Associació TEA-Asperger d'Osona. Li agradava treballar amb infants i va treure's el carnet de monitora de lleure i vincular a l'Esplai Pica Pins. Ha anat assumit més responsabilitat i amb el títol de directora de lleure, des del 2019 està vinculada a l'esplai de manera voluntària. Des de fa dos anys i mig està agafant més el rol de direcció.

De forma paral·lela, va fer un postgrau en trastorns del neuro-desenvolupament en població infanto-juvenil i pràctiques al CDIAP de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell. També ha estat estudiant durant dos anys llengua de signes catalana. S’està traient diferents certificacions per especialitzar-se en atenció precoç dintre de l'espectre autista, en SAACs (Sistemes augmentatius i alternatius de la comunicació), anàlisis funcional...

Pel que fa a l'àmbit laboral, va treballar 5 anys a una petita empresa de subministraments industrials gestionant tota la part informàtica i de màrqueting. Posteriorment va portar durant un any el Servei d'Intervenció Socioeducativa d'Aiguafreda, juntament amb serveis socials, combinant amb l’atenció domiciliària a persones amb discapacitat intel·lectual i oferint xerrades formatives a diferents escoles sobre temes de gestió emocional i educació sexo-afectiva.

En acabar les pràctiques del postgrau, fa un any, va començar a treballar com a psicòloga infanto-juvenil a l'Associació TEA-Asperger Osona. Actualment combina la seva feina de psicòloga i formadora amb la de directora de lleure.

Marc Comellas, de la Garriga, té 22 anys, és ballarí de clàssic i contemporani i actor, i es dedica professionalment a la docència en dansa clàssica i contemporània.

Té el Grau Professional en Dansa Clàssica pel Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre (Barcelona), curs al Ballet de Catalunya, formació en Dansa Clàssica i Contemporani a l’Escola de Dansa Àgueda  Murillo (Granollers) i curs de Lindy Hop a l’escola Ball a la Carta.

Ha estat ballarí al Ballet Nacional d’Irlanda i a IT Dansa, Jove Companyia de l’Institut del Teatre. Ha actuat, entre d’altres, al festival Electric Picnic, a l’Edinburgh Fringe Festival i al Teatro Real de Madrid, i a la “Quinzena de dansa de Barcelona”, representant a la International Assembly of the Canadian National Ballet School de Toronto, convidat a la mostra del Conservatori de Praga i extra a “Boléro” de Maurice Béjart amb la companyia Béjart Ballet Lausanne, i ha fet gira a França i a Bucarest. També ha participat a la producció  “Bold Moves” els anys 22 i 23. Ha estat ballarí al projecte VDF 2021 (Valencia Dancing Forward).

A la dansa s’afegeix experiència en el món audiovisual i el teatre, com la creació i interpretació de l’obra “Urbi et Orbi” amb la Cia. Montse i Meritxell, el videoclip de la cançó “Company de l’aire” d’Anila Padrós, protagonista del curtmetratge “Solo tú” dels alumnes de la Universitat de Barcelona, ballarí i coreògraf del film VAIVÉ de la productora DansPXL i la producció per a la Masia del Barça amb la companyia de teatre Frec A Frec.

Asier Bautista, de Llinars del Vallès, té 14 anys, és un jove ballarí que va començar als 7 anys a practicar ballet juvenil a l’escola de Dansa Vocacions de Llinars del Vallès. Poc a poc va anar perfeccionant la seva tècnica amb diferents estils com són el ballet clàssic, contemporani, jazz i comercial. Amb 10 anys va entrar a formar part de l’Escola de Dansa Marta Bustamante – Jove Ballet de Catalunya amb els estils Ballet clàssic, Pas de Deux, Repertori, Contemporani, Caràcter i Pilates.

Ha obtingut diferents premis al Youth America Grand Prix, al Dance World Cup Spain, al Premi Jujol Dansa Jove, al concurs de dansa Vaslav Nijinsky, al concurs de dansa Elance Ciudad de Blanes, al concurs de Ballet Ciudad de Torrelavega, i ha participat al concurs de televisió Got Talent.

També ha aconseguit beques de la Dutch National Ballet Academy, de la Summer Dutch National Ballet Academy, del Ballet Ruso Barcelona, de l’European Ballet School (Amsterdam) i del Ballettschule Theater Baselo del New Generation (Tampa). Durant tots aquests anys també  ha cursat els exàmens de la Royal Academy of Dance.

Ha aconseguit entrar a la prestigiosa acadèmia de ballet Dutch National Ballet Academy, a Holanda, on ha aconseguit una beca del 100% per al proper curs, per ser el millor de la seva promoció. 

Darrera actualització: 13.09.2023 | 16:28