El Consell Comarcal demana augmentar la freqüència d’autobusos de la línia 412 que connecta Granollers i Parets amb la UAB

Dijous, 15 de maig de 2025

Es considera que la interrupció prevista de la circulació de la línia R3 fa necessari el reforç del transport públic per carretera entre el Vallès Oriental i la UAB.

El Consell Comarcal ha demanat a la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya l’increment d’expedicions de la línia d’autobusos que enllaça la capital de la comarca i Parets del Vallès amb la Universitat Autònoma de Barcelona.

En una carta del conseller de Mobilitat del Consell Comarcal, Juan Manuel Segovia, dirigida a la directora general de Transports i Mobilitat, Maria Jesús López, es fa saber que un dels aspectes que preocupa al Consell Comarcal és la mobilitat de la comarca amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), un dels principals centres generadors de mobilitat del nostre entorn i que actualment se serveix en bona part dels serveis de la línia R3.

És per això que la interrupció prevista del servei ferroviari de la línia R3  fa necessari i oportú ampliar els serveis de la línia d'autobús 412 que connecta Granollers-Parets del Vallès-UAB. En aquest context, es considera del tot necessari anticipar-se al futur tall ferroviari de la línia R3 de Rodalies per poder dur a terme les importantíssimes obres de desdoblament, per tal que la mobilitat en transport públic no en quedi ressentida sinó que en surti reforçada.

La línia 412 Granollers-Parets del Vallès-UAB actualment només compta amb tres expedicions diàries per sentit, i des de l’ens comarcal es considera que actualment té un gran potencial de demanda subjacent si s’aposta per millorar el nombre d’expedicions del servei, tal com s’ha fet amb altres connexions amb la UAB (per exemple, amb Mataró, Terrassa o Manresa).

Per tot això, es demana una ampliació del nombre d’expedicions de la línia d’autobús, que contribueixi a resoldre els dèficits existents i que s’anticipi al proper tall ferroviari per a la millora de la línia R3 i que afavoreixi l’increment de la demanda en transport públic i l’assoliment dels objectius del Pla específic de mobilitat del Vallès (PEMV).

Per a l’ens comarcal, la mobilitat transversal és un els reptes que hem d'afrontar en l’àmbit del Vallès, i ho hem de fer afavorint el transvasament modal cap als modes de transport més sostenibles, tal com assenyala el PEMV.

A més, en les al·legacions presentades pel Consell Comarcal al PEMV, ja es va expressar la necessitat de posar al dia les inversions en mobilitat al Vallès Oriental, tenint en compte que en els últims anys s’ha invertit sobretot en el transport públic de les zones més poblades, com és el cas de les noves línies del metro de Barcelona o bé en la prolongació de les línies de FGC a Sabadell i Terrassa.

Tot això ha acumulat un desfasament important en inversions en infraestructures i serveis de transport públic al Vallès Oriental. Per això, es posava de manifest la necessitat d’atendre en la presa de decisions els criteris de l’equilibri territorial, la igualtat d’oportunitats en el context metropolità i la contribució a una ordenació territorial i de la mobilitat més sostenible.

 

Gráfico, Gráfico de proyección solar

Descripción generada automáticamente Imagen que contiene Tabla

Descripción generada automáticamente Imagen que contiene Diagrama

Descripción generada automáticamente 

Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 11 "Ciutats i comunitats sostenibles" i 13 “Acció climàtica”. El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

 

Darrera actualització: 15.05.2025 | 13:32