El programa TTT apropa les empreses a la correcta gestió de la ciberseguretat
- Onze empreses participen en el segon taller sobre ciberseguretat, celebrat aquest matí a Montornès del Vallès.
Aquest matí s’ha celebrat el segon taller sobre ciberseguretat a les empreses, en el marc del programa “Treball, Talent i Tecnologia en la cadena de valor de l’alimentació al Vallès Oriental”, impulsat pel Consell Comarcal i Granollers Mercat.
La trobada d’avui, celebrada a l'OAC de Montornès del Vallès, anava dirigida a càrrecs que gestionen eines digitals, i hi ha participat 15 persones d'11 empreses. Es tracta del segon taller sobre ciberseguretat que es programa en el marc d’aquest programa. El primer, celebrat a Can Ribas-Centre de Recursos Agraris de les Franqueses del Vallès el passat 14 de març, anava dirigit a CEOs i altres càrrecs executius dels negocis, i hi van assistir 7 persones de 6 empreses.
El taller l'ha desenvolupat Genís Margarit, auditor en ciberseguretat amb més de 20 anys d'experiència i professor de la Universitat Pompeu Fabra en aquesta matèria. Durant la jornada s’han explicat casos reals de ciberatacs i de gestió de la governança i de les seves conseqüències: contrasenyes segures, ús de clauers de contrasenyes, estratègica corporativa després d'un ciberatac, prevenció al phishing... I s’ha deixat palesa la importància de la gestió de la ciberseguretat per a qualsevol negoci i com el cibercrim pot afectar de forma transversal a qualsevol tipus d'ens.
En el transcurs de la reunió s’ha comentat com les dades que tracten empreses i institucions són un valor cada cop més preuat, i és per això que poden ser un interessant botí per als ciberdelinqüents. Aspectes com el núvol, la banca online, les factures digitals, la maquinària, la gestió de magatzems, de flotes o de proveïdors, són exemples de factors que fan que el negoci pugui ser més eficient. Però, alhora, es fa necessària una gestió coordinada i cooperativa davant d’un ciberatac, així com una cultura d'empresa basada en la cooperació entre persones treballadores envers un possible ciberxantatge.
Treball, talent i Tecnologia en la cadena de valor de l’alimentació del Vallès Oriental és un programa impulsat pel Consell Comarcal i Granollers Mercat i els ajuntaments de Bigues i Riells del Fai, Canovelles, Figaró-Montmany, les Franqueses del Vallès, la Garriga, Lliçà de Vall, Martorelles, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Martorelles, Vallromanes i Vilanova del Vallès. El projecte, finançat per la Diputació de Barecelona, compta amb el suport de les organitzacions empresarials i sindicals que formen part de la Taula Vallès Oriental Avança (Pimec, UEI, CCOO, UGT).