Vilanova inaugura el Punt SAI amb la col·laboració del Consell Comarcal
Es tracta d'un espai d’atenció integral, gratuït i proper per acompanyar el col·lectiu LGTBIQ+
Ahir va tenir lloc l'acte de signatura i obertura del Punt SAI (Servei d’Atenció Integral LGTBIQ+) de Vilanova del Vallès.
Es tracta d'un servei de l'Ajuntament que ofereix suport emocional, informació, assessorament i acompanyament a persones LGTBIQ+ i al seu entorn, amb una atenció propera, humana i professional. Un espai des del qual es vol promoure la sensibilització sobre la diversitat afectiva, sexual i de gènere, i la prevenció de la LGTBI-fòbia.
Vilanova del Vallès es converteix en el desè municipi de la comarca en tenir-ne un de local, juntament amb Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Cardedeu, les Franqueses del Vallès, la Garriga, Granollers, Mollet del vallès, Montornès del Vallès i Parets del vallès, que se sumen al del Consell Comarcal. Arreu de Catalunya n'hi ha 114.
A l’acte van assistir l’alcaldessa de Vilanova, Roser Colomé, i la regidora de Perspectiva de Gènere, Estefania Rodríguez, acompanyades per Alberto Lacasta, director General de Polítiques Públiques LGTBIQ+ de la Generalitat de Catalunya; Mónica Utrilla, consellera de l’Àrea d’Igualtat i Feminismes del Consell Comarcal, i Emilio Cordero, President del Consell Comarcal.
L'acord signat desplega el model local d’oferiment del Punt SAI LGBTI que forma part de la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI de Catalunya.
El Consell Comarcal exerceix funcions de coordinació i interlocució entre els serveis locals que pertanyen a l'àrea bàsica de serveis socials (tots els municipsi de la comarca excepte Granollers, Mollet del Vallès i les Franqueses del Vallès) i els serveis territorials i de coordinació de la Generalitat de Catalunya.
El Punt SAI de Vilanova del Vallès està obert a tota la ciutadania del municipi que visqui situacions relacionades amb la identitat de gènere o l’orientació sexual, o que necessiti orientació i suport en aquest àmbit.
El servei és gratuït, però cal demanar cita prèvia. S’hi ofereix atenció psicològica, assessorament jurídic, acompanyament en denúncies, informació sobre salut i suport en el canvi de nom als documents oficials, entre d’altres.