Servei d’Atenció Integral (SAI)

 938600706

 sai.lgbti@vallesoriental.cat

Cal demanar cita prèvia

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimarts de 16 a 18 h

Per informació i denúncies sobre delictes d’odi i discriminació, també us podeu adreçar al telèfon d'emergència 112, al telèfon d’informació 012 i al correu electrònic mossos.delictes.odi@gencat.cat.

Consellera de l’Àrea: Roser Colomé Soler

Cap de l’Àrea: Silvia Pérez Corts

Persona de contacte: Maria A. Pérez Ferrer

Servei d’informació, assessorament i sensibilització sobre diversitat sexual i de gènere

El SAI és un espai d’assessorament dirigit a la ciutadania dels municipis que integren l’Àrea Bàsica de Serveis Socials Resta de municipis del Vallès Oriental. Oferim atenció integral, íntima i de proximitat a les persones integrants del col·lectiu LGBTI i a totes aquelles que s’hi adrecin amb qüestions o necessitats relatives a la diversitat sexual, la orientació sexual i la identitat o expressió de gènere. També treballem per la sensibilització de la ciutadania i del personal al servei de l’administració, per tal d’aproximar i normalitzar la realitat del col·lectiu LGBTIQ+ al conjunt de la població del Vallès Oriental.

Objecte del servei:

Oferir un servei d’atenció integral de proximitat per a les persones LGBTI i aquelles que s’adrecin per qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere.

Funcions:

  • Atendre les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per raó de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere, amb la finalitat de donar respostes adequades, àgils, properes i coordinades.
  • Oferir una atenció integral i de qualitat a les persones LGBTI fent un acompanyament eficient.
  • Fer difusió del servei, sensibilitzar a la població de l’existència de persones LGBTI i prevenir i abordar situacions de discriminació per LGBTIfòbia.
  • Donar suport específic per atendre i presentar incidències i denúncies per possibles casos de discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, i per realitzar determinats tràmits.
  • Oferir informació i recursos sobre diversitat sexual i de gènere als diferents serveis i equipaments dels municipis de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials resta Vallès Oriental.

Usuaris/àries:

  • Persones LGBTI i d’altres que s’adrecin per qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere dels municipis que formen part de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials resta Vallès Oriental.
  • Professionals dels serveis i equipaments dels municipis de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials resta Vallès Oriental.
Darrera actualització: 10.02.2022 | 17:05