Indicadors gestió sostenible Turisme

Sistema d’indicadors per a la gestió sostenible del turisme al Vallès Oriental

La línia de treball 7 del Pla de Reactivació Econòmica i Social del Vallès Oriental recull la necessitat de dissenyar un sistema d’indicadors per tal d’orientar la presa de decisions estratègiques del sector turístic. En aquest context, neix el Sistema d’indicadors per a la gestió sostenible del turisme al Vallès Oriental.

El sistema d’indicadors és una adaptació del Sistema Europeu d’Indicadors Turístics (ETIS per les seves sigles en anglès) i del sistema SIT-DIBA de la Diputació de Barcelona, a la realitat del territori.

El document consta de 26 indicadors organitzats al voltant de les 3 dimensions de la sostenibilitat (econòmica, sociocultural i ambiental). Aquest treball té 4 objectius principals: aportar una anàlisi de la realitat turística de la comarca i saber com evoluciona l’activitat cada 5 anys, disposar d’una eina que millori l’eficàcia dels processos de gestió del turisme al Vallès Oriental i, finalment, facilitar la presa de decisions amb una orientació clara cap a la millora de la sostenibilitat al territori.

Aquest informe es tracta de la primera fase d’implementació, on s’han escollit 5 municipis (Caldes de Montbui, Llinars del Vallès, Mollet del Vallès, Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera) i la comarca del Vallès Oriental en la seva totalitat. L’elecció d’aquests municipis es deu al fet que, actualment, tots 5 estan treballant amb el distintiu “Compromís Biosphere”.

Darrera actualització: 27.07.2021 | 14:44
Darrera actualització: 27.07.2021 | 14:44