Tot preparat per a la fira Lliga't a la terra i el mercat del planter de Santa Eulàlia de Ronçana
Serà el dissabte 20 d'abril i acollirà parades de productes de proximitat i el tradicional Mercat del planter
El dissabte 20 d’abril se celebra 14a edició de la Fira Lliga’t a la terra i el Mercat del planter a Santa Eulàlia de Ronçana, al Centre Cívic La Fàbrica, organitzada pel Consell Comarcal, l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana i amb el suport de Diputació de Barcelona i Xarxa de Productes de la Terra.
La fira es podrà visitar al llarg de tot el dia, de 9 a 19 h, i comptarà amb parades de productes de proximitat amb gran diversitat de productes com melmelades, embotits, formatges, llegums, fruits secs, cervesa artesanal, conserves o pa, entre d’altres. També hi haurà diversos tallers i el tradicional mercat de planter, on es podran comprar diferents varietats de tomàquet i recollir la comanda que s'ha fet en línia. El Mercat de Planter estarà disponible fins a les 14 de la tarda.
A les 10.30, tindrà lloc el taller Plantes perennes comestibles per resistir la sequera a càrrec de Phoenicurus. Mig hora més tard, es podrà fer una visita a l’Hort de l’Espelt al Molí d’en Vendrell. Li seguirà el taller a càrrec de Llavors Orientals i la presentació del llibre De l'hort al plat a càrrec de Pep Salsetes. Enguany, tornarà a celebrar-se el dinar popular, elaborat per Can Candelich a les 14 h.
A les 16 h, s'hi podrà assistir al taller familiar De l'hort al balcó on els infants podran decorar un test compostable on hi plantaran un petit encima i podran endur-se'l a casa a càrrec de Fundesplai. Tot seguit, hi haurà el berenar i l'espectacle de màgia a càrrec d'en Mag Toni. La Cloenda de la Fira serà a les 18.15 amb la participació d'entitats del municipi.
D’altra banda, es podrà recollir la comanda de planter de varietats locals de tomaqueres al Centre Cívic La Fàbrica fins que acabi la Fira.
A la fira hi col·laboren Turisme Vallès, El Molí d'en Vendrell, la Mancomunitat de la Vall del Tenes i Llavors Orientals.
Aquest servei del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 2 "Fam zero", 12 "Consum i producció responsables" i 15 "Vida terrestre". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS