El Consell Comarcal presenta als professionals de l’Hospital de Granollers la Guia per fer front als maltractaments de persones grans

Divendres, 13 de desembre de 2019 a les 11:00
  • La Guia ajuda als professionals en contacte amb persones grans detectar, avaluar i intervenir davant de sospites d'abús o negligència.

El Consell Comarcal ha presentat als professionals de l’Hospital de Granollers la Guia per fer front als maltractaments de gent gran. A la sessió clínica, celebrada ahir a la tarda i  organitzada conjuntament amb l’Hospital de Granollers, han assistit professionals de l’àmbit sanitari (medicina especialitzada, infermeria i Treball social) i de serveis socials.

L’objectiu de la sessió era donar a conèixer el contingut de la Guia, per generar eines d’abordatge multidisciplinari en casos de maltractaments a persones grans. Un dels eixos principals treballats ha estat la detecció i la intervenció des de cadascun dels àmbits. La sessió ha estat conduïda per Jordi Muñoz, advocat i President d’EIMA (Associació per a la investigació del maltractament a persones grans) i ha estat un espai d'intercanvi d'experiències on els assistents han pogut resoldre dubtes i inquietuds i identificar necessitats per futures línies de treball.

La Guia és una eina per a la gestió i l’abordatge de les diverses situacions de maltractaments que poden afectar a les persones grans i que ajuda als professionals que treballen i/o estan en contacte amb les persones grans detectar, avaluar i intervenir davant de sospites d'abús, negligència o vulneració de drets.

El document es va elaborar en el marc d’un grup de treball que ha impulsat el Consell Comarcal amb col·laboració d’ajuntaments, serveis socials, hospitals, àrees bàsiques de salut, cossos de seguretat, serveis de proximitat, justícia, i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i EIMA. Va ser presentada oficialment el mes de març de 2019 i es va aprovar al Ple Consell Comarcal de setembre.

Darrera actualització: 09.09.2021 | 11:16