El mes de maig tanca amb un nou descens de l’atur al Vallès Oriental

Dimecres, 2 de juny de 2021 a les 14:00
  • Avanç de dades d’atur de l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal.

Aquest mes de maig s’ha registrat un nou descens de les xifres d’atur, que es manté per tercer mes consecutiu. Malgrat això, més d’un any després de l’inici de la pandèmia, ens trobem en un context d’atur encara molt elevat i superior al d’anys anteriors,  amb un total de  persones  apuntades a les Oficines de Treball de 25.534 persones, 515 persones menys que el mes d’abril passat, la qual cosa suposa un descens relatiu de l’1,98%.

A Catalunya, el mes maig ha tancat amb 481.817 persones aturades registrades a les oficines de Treball. Aquesta xifra suposa una caiguda del 3,1% respecte del mes d’abril, amb 15.368 persones aturades registrades menys. En aquest sentit, el comportament al conjunt del país ha estat millor que a nivell comarcal.

En general, el de maig és un mes en el qual tradicionalment es registren descensos intermensuals de l’atur. Cal recordar que en les dades d’atur no hi ha incloses les persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació, en no ser considerades dins la classificació d’atur registrat, tal com estableix l’Ordre ministerial d’11 de març de 1985 per la que s’estableixen criteris estadístics per a la mesura de l’atur registrat.

El descens registrat aquest mes és moderat però indica certa recuperació de l’activitat en un context en el les dades epidemiològiques sembla que marquen una desacceleració en l’impacte de la pandèmia, gràcies a l’increment de la vacunació, bàsicament.

Darrera actualització: 02.06.2021 | 14:39