Servei de transport adaptat i assistit

 

Aquest servei del Consell Comarcal contribueix a l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 11 "Ciutats i comunitats sostenibles". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

 

Incidències de transport a partir de l'inici de curs

931157789

De dilluns a divendres de 7 a 20 h

 938600706

De dilluns a divendres de 9 a 14 h

 psi@vallesoriental.cat

Consellera de l’Àrea: 

Núria Carné Navarro

Cap de l’Àrea: 

Silvia Pérez Corts

Persona de contacte: 

Núria López Travesa

Núria Rius Cañas

Sistema de transport amb servei d’acompanyants a persones amb discapacitat o dependència

Qui pot accedir-hi?

  • Les persones que estiguin empadronades en qualsevol dels municipis que formin part de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials Resta del Vallès Oriental, i acreditin trobar-se en una situació de necessitat de transport adaptat i assistit mitjançant l’aportació de la documentació especificada al reglament del Servei de transport adaptat.
  • Les persones empadronades als municipis on hi hagi formalitzat un conveni de col·laboració en la prestació del servei de transport adaptat i assistit amb el Consell Comarcal.

     

Objecte del servei:

Prestar un sistema de transport amb servei d’acompanyants a persones amb discapacitat o dependència, adaptat al grau de necessitat de suport de les possibles persones beneficiàries.

Funcions:

  • Prestar el servei de transport adaptat en les condicions que estableix el reglament del Servei de transport adaptat, aprovat pel Ple del Consell Comarcal del Vallès Oriental de 16 de maig de 2012 i publicat en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona el 31 de juliol de 2012 i la seva corresponent modificació aprovada per Ple de 20 de novembre de 2013.
  • Possibilitar l’accés a les persones amb discapacitat o dependència als serveis socials d’atenció especialitzada o aquells altres que permetin garantir-ne la integració.
  • Oferir un servei d’acompanyants encarregat de:
    • Recollir i acompanyar les persones usuàries des de la parada a l’interior del centre, i a la inversa.
    • Encarregar-se de la cura de les persones usuàries durant el transport i de pujar i baixar del vehicle.
    • Garantir la seguretat de les persones usuàries i vetllar per la conducta cívica i responsable de les persones a l’interior del vehicle.
  • Avançar en la incorporació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible Agenda 2030 en la implementació de les polítiques socials i d’igualtat

Persones usuàries:

  • Les persones empadronades en qualsevol dels municipis que formin part de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials Resta de municipis del Vallès Oriental i els municipis de la comarca de menys de 50.000 habitants, i acreditin trobar-se en una situació de necessitat de transport adaptat i assistit mitjançant l’aportació de la documentació especificada al reglament del Servei de transport adaptat i assistit.
  • Les persones empadronades als municipis on hi hagi formalitzat un conveni de col·laboració en la prestació del servei de transport adaptat i assistit amb el Consell Comarcal.

 

Quin cost té:

Gratuït

Darrera actualització: 25.03.2024 | 13:28