Cooperació

Cooperació

Un dels objectius generals del Consell Comarcal, que estableix el Pla d’Actuació Comarcal, és el foment de l’activitat econòmica, la millora de les condicions i la qualitat de vida, la protecció del medi ambient i la col·laboració amb altres administracions i entitats públiques.

El Consell és una administració de segon grau i la seva tasca principal és prestar suport als ajuntaments. En aquest sentit, ha fet un esforç per oferir un bon servei amb el màxim d’eficiència i eficàcia possible als ciutadans i les ciutadanes del Vallès Oriental.

El 8 de desembre de 1996, el Consell Comarcal del Vallès Oriental va crear el Consell de Cooperació i Solidaritat del Vallès Oriental i en la seva reglamentació va fixar els criteris de distribució de la partida destinada a les accions de cooperació, anomenada partida del 0’7.

El Consell de Cooperació i Solidaritat, en moments en què no era una de les prioritats de l’Administració, va participar en una gran quantitat de campanyes de sensibilització, com ara: la Campanya “Deute extern, deute etern?”, l’any 1999; el suport econòmic durant uns anys a la mostra de cultures que organitza anualment l’entitat Amics d’Àfrica; el suport al projecte comarcal “Pis de malalts sahrauís”, de Montornès del Vallès; i el suport al projecte El Xiprer de Càritas de Granollers, entre d’altres.

El Consell Comarcal també és membre del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Notícies

Darrera actualització: 17.07.2013 | 07:18