Els consellers Jordi Manils i Magali Miracle han participat en la missió d'observació internacional a les eleccions a Colòmbia

Dimecres, 8 de juny de 2022 a les 08:00
  • Han representat al Consell Comarcal en una delegació amb 35 participants de Catalunya.

La Missió Catalana d’Observació Electoral Internacional que va viatjar a Colòmbia per a les eleccions presidencials en primera volta, ha comptat entre els seus components amb dos representants del Consell Comarcal, concretament, el vicepresident segon i regidor de Montmeló, Jordi Manils, i la consellera i regidora de Sant Celoni, Magali Miracle, van formar part de la delegació que va assistir als comicis que es van celebrar el 29 de maig passat.

La Missió catalana, coordinada per la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia va ser una delegació de país amb representants de les institucions, els municipis i la societat civil catalana solidària i compromesa amb Colòmbia. Va estar formada per 35 persones que van desplegar-se per 7 municipis de 5 regions colombianes.

El vicepresident del Consell Comarcal, Jordi Manils, ha valorat el procés electoral i ha avançat algunes conclusions que es faran públiques en l'Informe final que es presentarà properament. Manils ha destacat com a positiu el fet que "totes les candidatures han acceptat els resultats com a vàlids". Tot i així, el conseller ha comentat el que considera "algunes irregularitats" com la violència a les setmanes prèvies a les eleccions, "que ha pogut condicionar els vots en alguns territoris", la presència d'elements armats a dintre de col·legis electorals, la manca d'ajut de l'Estat per facilitar el vot a les zones rurals o episodis de compra de vot o frau electoral a petita escala.

El vicepresident, però, ha volgut destacar el fet que "estem molt agraïts de poder donar visibilitat a aquesta missió i al procés que viu Colòmbia"

Per la seva part, la consellera Magalí Miracle, ha qualificat de "dies intensos i inoblidables" el viatge i ha afegit que "vàrem fer trobades amb diferents agents del territori, partits polítics, institucions... que ens van permetre obrir horitzons sobre la realitat social i econòmica del país,  una dura realitat marcada amb els conflictes, la pobresa, la situació de vulnerabilitat de moltes dones i de les comunitats indigenes".

 

 

 

 

 

 

Darrera actualització: 08.06.2022 | 08:44