Inici de curs escolar amb 104 rutes de transport escolar que mouen més de 1.600 alumnes
El curs escolar 2023/24 s'ha iniciat amb total normalitat i sense cap incidència destacable pel que fa al servei de transport que gestiona el Consell Comarcal.
En aquest curs el servei mou 1.660 alumnes en 104 rutes de transport. Concretament, de transport obligatori hi ha 89 rutes i de transport no obligatori, 15 rutes.
En total, es dona servei a 49 centres escolars, dels quals 19 són de centres amb necessitats educatives especials. Totes les rutes han començat avui, excepte les 20 del CEE Montserrat Montero, que comencen demà.
L’alumnat de batxillerat comença el curs el 12 de setembre, i en podran fer ús del transport una vegada s’hagi revisat i confirmat si hi ha places disponibles, la qual cosa no es podrà donar abans de finals de setembre.
Pel que fa a l’aplicació Battonroute, aquesta ja compta amb 1.472 persones usuàries donades d’alta, que podran accedir a l‘aplicació a partir de l’octubre, una vegada s’hagi revistat el funcionament per aquest curs.
Aquesta aplicació permet als representants legals o tutors i als centres educatius rebre avisos d’absències previstes, conèixer la ubicació de l’autobús en temps real, rebre informació de retards o rebre la confirmació de que el seu/va fill/a ha pujat/baixat de l’autobús.
Menjadors escolars
Pel que respecta als menjadors escolars, el Consell Comarcal continua gestionant els mateixos vuit que l’any passat. Concretament el servei de menjador de l'Escola Montbui de Caldes de Montbui, Escola Joan Solans de Granollers, Escola Turó de Can Gili de Granollers, Escola del Bosc de Mollet del Vallès, Escola Motseny de Mollet del Vallès, Escola Pau Casals de Motmeló, Escola Jaume Balmes de Sant Feliu de Codines, Escola Ronçana de Santa Eulàlia de Ronçana.
El servei es va establir conjuntament amb les direccions dels centres escolars i les AMPAS, i té com a objectiu garantir una gestió integral que inclou propostes de lleure que afavoreixin el treball de valors, actituds i hàbits saludables i de convivència, i un projecte alimentari que potencia una alimentació saludable, equilibrada i respectuosa amb la sostenibilitat i el medi ambient, a través de la promoció de productes de proximitat, ecològics i de temporada, a la vegada que es promou formes culinàries més saludables.
Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 4 "Educació de qualitat i 10 "Reducció de les desigualtats". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.