Prop de 90 empreses i 80 persones s’han beneficiat del projecte Treball talent i tecnologia

Dimarts, 27 de juny de 2023
  • Finalitza el projecte TTT, que ha treballat en la digitalització d’empreses de la cadena de valor de l‘alimentació.

El projecte Treball, Talent i Tecnologia en la cadena de valor de l‘alimentació al Vallès Oriental ha arribat al seu fi. Avui el personal tècnic que hi ha participat ha fet una jornada a Can Ribas de valoració i resum del projecte desenvolupat.

Al llarg de dos anys, aquest projecte, impulsat pel Consell Comarcal, Granollers Mercat i 15 ajuntaments més, ha acompanyat la transformació digital de les empreses i la formació de les persones en les tecnologies digitals necessàries per millorar la seva competitivitat.

En total, 89 empreses han participat en les diferents activitats, de les quals 45 estan en procés de digitalització. Pel que fa a la formació, 79 persones han participat en algun dels cursos. A més, 9 persones han trobat feina i 38 han millorat el seu grau de digitalització.

Sensibilització, activació i formació han estat les línies de treball desenvolupades, definides a partir de 4 tallers de diagnosi que es va fer al principi del programa i on van participar 49 empreses i 1 taller de co-creació d’actuacions amb 15 empreses.

S’han fet nombroses accions destinades a empreses: cicle de solucions 4.0, tallers de ciberseguretat, tallers de lideratge empresarial, presentació de l’oficina Pime rural del Vallès Oriental, programa d’activació i creixement tecnològic (pla digital, pla de talent i pla de negoci i estratègia), programa de rutes compartides i programa de suport a la digitalització de petites empreses agràries, i mapeig i base de dades d’empreses tecnològiques.

Pel que fa a la formació de persones treballadores, es van fer 4 cursos de capacitació digital de perfils professionals.

El pes de les empreses de la cadena de valor de l’alimentació al Vallès Oriental queda palès en les xifres que representa: 450 empreses, 12.000 persones treballadores i 4.450 milions d’euros de facturació.

Treball, talent i Tecnologia en la cadena de valor de l’alimentació del Vallès Oriental ha estat un programa impulsat pel Consell Comarcal i Granollers Mercat i els ajuntaments de Bigues i Riells del Fai, Canovelles, Figaró-Montmany, les Franqueses del Vallès, la Garriga, Lliçà de Vall, Martorelles, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Martorelles, Vallromanes i Vilanova del Vallès, i ha comptat amb el suport de les organitzacions empresarials i sindicals que formen part de la Taula Vallès Oriental Avança (Pimec, UEI, CCOO, UGT).

El projecte ha tingut un pressupost de 513.759,04€, finançat per la Diputació de Barcelona en el marc del Pla de concertació “Xarxa de Governs Locals 2020-2023”.

 

https://www.vallesoriental.cat/media/repository/Imatges_recurs/ODS/ODS.png 

Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 "Treball decent i creixement econòmic". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

Darrera actualització: 27.06.2023 | 15:38