L’associació CMES presenta al Consell Comarcal el document “Impuls a la transició energètica”

Dijous, 16 de gener de 2020 a les 12:00
  • El Col·lectiu per a un Nou Model Energètic i Social Sostenible (CMES) proposa desenvolupar el canvi de model energètic a les fonts renovables.
  • El Consell Comarcal té interès en col·laborar i impulsar l’eficiència i la transició energètica en col·laboració amb la resta d’administracions de la comarca.

L’associació CMES (Col·lectiu per a un Nou Model Energètic i Social Sostenible) va presentar ahir als responsables de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal el document “Impuls a la transició energètica”. A la reunió van assistir el conseller de Medi Ambient, Joan Daví, i el cap de l’Àrea de Medi Ambient i Territori, Jaume Viure. Per part de CMES, Eduard Furró i Josep Maria Peiró, coordinador tècnic i secretari, respectivament.

El col·lectiu ha volgut traslladar als responsables comarcals la importància de la transició vers les energies renovables que es viurà en les properes dècades, i és per això que volen donar a conèixer a un ampli abast d’entitats de Catalunya el document, elaborat de forma col·lectiva  i que van presentar a l’ICAEN (Institut Català d'Energia), on s’estableixen criteris i prioritats de les accions que consideren que cal emprendre, especialment en el marc català, per a l’impuls a la transició. El document, segons van explicar, s’ha fet arribar també a les formacions polítiques amb representació al Parlament de Catalunya.

El Consell Comarcal ha expressat l’interès per col·laborar i seguir impulsant l’eficiència i la transició energètica en col·laboració amb la resta d’administracions de la comarca.

CMES és un col·lectiu fundat el 2012, predominantment del camp de l’enginyeria, que té com a objectiu produir coneixement orientat a impulsar la transició energètica per arribar a un model energètic basat al 100% en fonts renovables i divulgar aquest coneixement.

Les principals  línies de treball, entre d’altres, són: dissenyar un full de ruta per a la implementació de la Transició Energètica cap l 100% renovables per a l’any 2050 (TE21) a Catalunya, promoure la recerca en el camp de l’emmagatzematge energètic, promoure experiències pilot d’autosuficiència energètica en comunitats humanes petites, estudis orientats a la mobilitat sostenible, promoure les idees bàsiques de la transició energètica entre ensenyants i formadors d’opinió i identificar fonts d’ocupació laboral digna i sostenible.

Darrera actualització: 09.09.2021 | 11:22