Lleuger creixement dels EROs al Vallès Oriental el mes d’octubre

Dilluns, 28 de novembre de 2022
  • Nota d'activitat econòmica referida als EROs d’octubre de 2022 de l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal.

Aquest mes d’octubre s’aprecia un lleuger creixement de la xifra d’expedients de regulació d’ocupació a la comarca, segons la Nota informativa de l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal amb dades de l’Observatori del Treball de la Generalitat. Se n’han registrat 7 expedients, una xifra  superior al mes passat, amb una afectació també major, ja que aquest darrer mes el nombre de persones afectades per EROs ha estat de 544, superior a les 185 del passat setembre.

Pel que fa a les dades acumulades entre gener i octubre, la tendència de les xifres és d’un lleuger increment. Així, al Vallès Oriental durant aquests mesos de l’any s’han registrat 84 expedients de regulació, amb una afectació a 2.520 persones. Tot i això, però, es tracta de xifres clarament inferiors a les registrades durant els mesos d’octubre de 2021: 235 expedients amb un impacte vers més de 3.600 treballadors.

Respecte a les comarques metropolitanes veïnes, les dades indiquen que el Vallès Oriental es manté com la quarta comarca pel que fa al nombre d’EROs, amb xifres allunyades a les registrades a comarques com ara el Baix Llobregat (21) o el Barcelonès (que n’ha registrat 12).

La incidència dels expedients des de principis d’any ha afectat d’una manera especial als municipis les Franqueses del Vallès, Granollers, la Garriga, Cardedeu, Llinars del Vallès o Mollet del Vallès. En tots els casos, la major part dels expedients de regulació registrats pertanyen al sector de la indústria manufacturera.

Els expedients de regulació registrats es vinculen, sobretot, al sector de la indústria manufacturera, seguit a distància per l’hostaleria, les activitats administratives i auxiliars així com el comerç al major i al detall i la construcció.

Darrera actualització: 28.11.2022 | 14:09