Tot i la situació de confinament i incertesa, el sector turístic del Vallès Oriental segueix compromès amb la sostenibilitat

Dimarts, 21 d’abril de 2020
  • Trenta vuit  entitats participen en les primeres sessions de formació del programa Biosphere 2020.

Tot i la situació actual de confinament i incertesa econòmica, les entitats del sector turístic del Vallès Oriental segueixen compromeses amb la sostenibilitat.

Ahir es van celebrar les primeres sessions de formació del programa 2020 del Compromís per la Sostenibilitat Biosphere, concretament la formació 1 i 3, en les quals van participar un total de 38 entitats.

Aquest compromís és un distintiu emès per la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i validat per l’Instituto de Turismo Responsable, basat en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. En el seu programa anual es promou que les entitats que treballen en el sector turístic compleixin un seguit de bones pràctiques en la seva gestió interna. Al Vallès Oriental el coordina el Consell Comarcal.

La primera sessió, dirigida a les entitats que s'adhereixen per primera vegada al Compromís, va traslladar als assistents els objectius principals del projecte i les seves línies de treball. Seguidament, es va mostrar el funcionament bàsic de la plataforma, per tal d'aprofitar al màxim les seves funcionalitats. A aquesta sessió hi van participar un total de 8 entitats, entre les quals es troben 3 destinacions (una d'elles el Consell Comarcal), dues oficines de turisme, dos establiments d'allotjament turístic i una associació.

La segona sessió, dirigida a les entitats que renoven el distintiu, va fer un repàs de les principals novetats dels manuals, que aquest any han fusionat les bones pràctiques de la ciutat de Barcelona amb les de comarques de Barcelona. Aquesta fusió ha reordenat els requisits, d'acord amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, per tal que les entitats puguin identificar quin objectiu està directament vinculat amb cada acció. A aquesta formació hi van assistir prop de 30 entitats que l'any passat es van distingit amb el Compromís Biosphere i aquest any ho volen tornar a aconseguir.

Des del Consell Comarcal, conscients que són temps difícils, sobretot per al sector turístic, es creu que l’aposta per la sostenibilitat és un pas necessari per sobreviure-hi en el temps.

Darrera actualització: 9.09.2021 | 13:37