El Consell d’Alcaldies del Vallès Oriental s’adhereix al comunicat del Consell Comarcal de suport a la plantilla de Bosch de Lliçà d’Amunt

Dimecres, 3 de març de 2021
  • El Consell d’Alcaldies s’ha reunit aquesta tarda per tractar l’estratègia de vacunació i la situació de la Covid19 a la comarca.

El alcaldes i alcaldesses presents al Consell d’Alcaldies del Vallès Oriental, reunit aquesta tarda, han acordat adherir-se al comunicat emès aquest migdia pel Consell Comarcal sobre l’anunci de la multinacional Bosch de tancar la planta de Lliçà d’Amunt.

En el comunicat,  l’equip de govern comarcal mostra la seva preocupació per l’impacte que l’anunciat tancament tindria, tant pel que fa a la pèrdua de 336 llocs de treball directes i 900 d’indirectes, com pel que fa al dany que es podria causar en el teixit productiu i pèrdua de competitivitat del territori, es demana a l’empresa que obri un procés de diàleg i es dona el total suport a la plantilla en la seva reivindicació del manteniment de l’activitat productiva a Lliçà d’Amunt.

Els alcaldes i alcaldesses han volgut deixar palès que els treballadors i treballadores tenen al seu costat totes les alcaldies de la comarca. Així mateix. s’ha decidit que en el proper Consell d’Alcaldies, previst per al 17 de març, es portarà a aprovació una moció conjunta.

Residències 100% verdes

El Consell d’Alcaldies ha tractat amb els representants del Govern de la Generalitat sobre les dades de l'evolució de la darrera onada de la COVID19, l’estratègia de vacunació i la situació hospitalària al Vallès Oriental.

S’ha informat que ja s’han posat 33.535 dosis de vacunes a la comarca, de les quals 24.660 són primeres dosi i 8.875 segones dosi. I s’ha destacat que el 95% dels residents ja han rebut les dues dosis, la qual cosa ha reduït el contagi a les residències i ha permès que ara mateix el 100% de les residències de la comarca siguin verdes, que vol dir que fa més de dues setmanes que no hi ha cap cas positiu.

En el transcurs de la reunió, s’ha informat com està avançant  la campanya de vacunació i s’ha confirmat que Salut ho té tot planificat per administrar totes les vacunes en quan arribin. “El factor limitant és la disponibilitat de les dosis. Necessitem que arribin. Com més vacunes tinguem,  més ràpid podrem sortir d’aquesta situació”, ha comentat el delegat del Govern, Juli Fernández.

En la trobada, el director del Sector sanitari Vallès Oriental, Joan Parellada, ha explicat la priorització de col·lectius en l’estratègia de vacunació i el tipus de vacuna que estan rebent, així com els llocs de vacunació habilitats a la comarca: equip mòbil, hospitals, CAPs, i punts centralitzats per anar amb cita prèvia: CAP Corró d’Avall i CAP Plana Lledó i el Teatre-Auditori de Llinars del Vallès. També s’ha comentat la necessitat de disposar de més recintes grans i de la possibilitat que les empreses puguin vacunar sempre que disposin d’espais i professionals.

La gerent de la Regió Sanitària de l’Àmbit Metropolità Nord, Anna Aran, ha recordat que per aconseguir la immunitat de grup s’ha de tenir el 70% de la població vacunada i ha volgut emfatitzar que “les vacunes són molt efectives i ho demostra el resultat del que està passant a les residències. Les vacunes són segures i eficaces i això és important transmetre-ho  per a què tothom tingui confiança en la vacunació”.

S’ha informat, també, que encara és elevada l’ocupació de llits: 10 persones en llits crítics (50% dels llits al territori) i 52 persones en llits convencionals (15% dels llits oberts),  per la qual cosa, el president del Consell Comarcal, Francesc Colomé, demana “prudència en la desescalada, esperant la vacunació”.

 

Darrera actualització: 13.09.2021 | 14:16