El Consell d’Alcaldies i membres del Govern català aborden l’etapa de represa, basada en la coresponsabilitat ciutadana

Dimarts, 23 de juny de 2020
  • És la quarta reunió monogràfica que es fa per coordinar la situació davant la Covid19 a la comarca.

El Consell d’Alcaldies del Vallès Oriental s’ha reunit aquest matí de manera extraordinària per tractar sobre els decrets de nova normalitat i d'etapa de la represa envers la situació de la Covid19 al Vallès Oriental. Es tracta de la quarta reunió monogràfica que es fa amb els membres del Govern català per debatre i coordinar la situació davant la Covid19.

La trobada ha comptat amb la participació del delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, el director executiu del sector sanitari Vallès Oriental, Joan Parellada i la subdirectora general de coordinació i gestió d’emergències, Imma Solé.

Durant la reunió s’ha informat que la darrera setmana s’han diagnosticat 18 casos positius de Covid19 a la comarca i que hi ha persones ingressades als tres hospitals. “No és gens preocupant però és una dada que vol dir que la infecció la tenim aquí i hem de prendre les mesures que ens diuen, que són distància, mans i mascareta en totes les actuacions que fem en la nostra vida normal a tot arreu”, ha comentat el president Francesc Colomé.

Segons s’ha informat, la incidència acumulada a Catalunya la darrera setmana és de 5.8, mentre que la regió sanitària metropolitana nord és de 3.2, en el Baix Vallès és d’un 3.7, al Vallès Oriental central un 3.9 i al Baix Montseny un 5.3.  

En el transcurs de la reunió s’ha comentat que a partir del dia 25 entra en vigor el nou funcionament sobre aforaments, basat en la distància: 1,5 de distància interpersonal, equivalent a 2,5 m2 per persona. També s’ha informat que de forma gradual es publicaran els decrets sectorials que regularan el dia a dia i on es passa d’un llistat exhaustiu d’activitats a uns principis que regularan tota l’activitat, basats en la distància, higiene i mascareta i també en la responsabilitat de la ciutadania. En aquest sentit, el delegat del Govern, Juli Fernández, ha comentat que “és un canvi de paradigma: de la gestió a través de llistats exhaustius  a la responsabilitat i l’actuació dels ciutadans i ciutadanes per tal d’evitar les transmissions”.

Sobre aquest aspecte el president del Consell Comarcal també ha apel·lat a la responsabilitat de tothom: “Tot i  que al voltant d’un 2-5% pugui fer actes incívics, que són moltes persones al carrer i es veuen molt, no hem de perdre de vista que el 95-98% de la població fa les coses bé i són les que ens faran guanyar la batalla”, ha dit.

També s’ha informat que a partir de juliol o agost està previst que s’incorporin al servei de les diferents regions metropolitanes els 750 mossos d’esquadra que ara mateix estan a l’Escola de Policia de Catalunya.

El Consell d’alcaldies ha debatut sobre aspectes com l’obertura dels CAPs, els centres de dia, les zones infantils –on la ciutadania ha de prendre les mesures preventives quan els seus fills i filles hi vagin- aforament de piscines i altres espais més petits, mercats, festes majors, transport públic i esports.

Respecte a la celebració de la Revetla de Sant Joan, es recomana a la ciutadania evitar aglomeracions donada la situació sanitària i es recorda tenir en compte també els riscos tradicionals associats a aquesta festa, com són la mobilitat, el foc i la pirotècnia.

A l’inici del Consell d’Alcaldies s’ha fet un minut de silenci en record de les víctimes de la Covid19 i els seus familiars.

Darrera actualització: 9.09.2021 | 14:16