El Consell d’Alcaldies i representants del Govern comparteixen l’evolució del pla de reobertura d’activitats

Dimecres, 25 de novembre de 2020
  • També s’ha explicat la preparació de mesures per a la jornada electoral prevista per al febrer.

El Consell d’Alcaldies del Vallès Oriental s’ha reunit aquest migdia per compartir el pla de reobertura progressiva d’activitats, que va començar aquest dilluns, i l’estratègia per afrontar la situació epidemiològica.

La trobada ha comptat amb la participació del delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, la gerent de la Regió Sanitària de l’Àmbit Metropolità Nord, Anna Aran, el director de Sector sanitari Vallès Oriental, Joan Parellada i la sots-directora general de Coordinació i Gestió d'Emergències, Imma Solé.

El delegat del Govern, Juli Fernández, ha traslladat als representants municipals que el pla de reobertura s’ha organitzat per trams amb l’objectiu que l’evolució de la pandèmia permeti reorientar la situació en funció de les dades epidemiològiques. Així, ha explicat que si la R es troba de  manera estable per sota del 0’9 amb una reducció de les hospitalitzacions, se seguirà avançant en la reobertura, si la R es troba entre 0’9 i 1  i les hospitalitzacions estables  es plantejarà continuar igual que ara, i en el cas que la R passi d’1 de manera estable i les hospitalitzacions s’incrementin, es plantejarà retrocedir en les mesures. “Hem reobert en una situació  que no és la ideal i no estem en la mateixa situació que estàvem el 25 de juny” i ha afegit que “hem de ser tots i totes conscients, i des del Govern fem tot l’esforç per poder mantenir aquest equilibri entre protegir la vida i guanyar-se la vida”.

S’ha insistit en què el virus continua circulant i, per tant, es recorda la necessitat de reduir al màxim la interacció social, evitar les aglomeracions, mantenir la distància, utilitzar la mascareta i ser molt conscients de la ventilació. Concretament, s’ha explicat que avui s’ha publicat les característiques que han de complir les terrasses, i s’ha apel·lat a la “coresponsabilitat dels ciutadans i ciutadanes i de les persones que gestionen aquests espais, i també de les autoritats competents que ens hem compromès a treballar perquè així sigui”, ha comentat el delegat.

Durant la reunió s’ha explicat l’estratègia global encetada per tallar cadenes de transmissió, basada en seguir intensificant casos i estudis de contacte, aïllament i quarantena en casos positius, cribatges sistemàtics en col·lectius d’especial risc, estratègies per a la gent jove i les empreses i anar a buscar el virus per detectar asimptomàtics.

Al Vallès Oriental concretament, segons ha explicat el director del Sector sanitari Vallès Oriental, Joan Parellada,  dilluns es van iniciar a la comarca cribatges massius a majors de 16 anys, amb 2.097 PCR a Mollet del Vallès i 1.269 test antígens a la Llagosta.

Pel que fa a les xifres concretes d’incidència de la comarca, la setmana passada van haver 700 persones a les quals se’ls va detectar el virus en el test, i respecte als tres hospitals comarcals, a hores d’ara hi ha 100 pacients ingressats en llits convencionals i 24 en llits intensius i semi-intensius, amb el mateix ritme pel que fa a defuncions. Al Baix Vallès la R es troba en 0’81, al Vallès Central al 0’7 i al Baix Vallès en 0’59.

Preparatius processos electorals

En el transcurs de la reunió s’ha anunciat que el Govern està treballant amb l’escenari que els processos electorals es donaran en un context Covid. De cara als preparatius, ja s’ha enviat als ajuntaments el procediment sobre les característiques que hauran de tenir els espais electorals i s’ha anunciat que les properes setmanes el Comitè tècnic del PROCICAT aprovarà nous documents sobre l’exercici del dret de vot i les campanyes electorals.

LGBTI

L’inici del Consell d’Alcaldies ha comptat amb la intervenció de Lluïsa Jiménez, responsable de l'Àrea per a la Igualtat de tracte i no-discriminació de persones LGBTI del DTASF, que ha presentat als responsables municipals el desplegament de la Xarxa del Servei d’Atenció Integral LGTBI, de la qual el Consell Comarcal va iniciar el servei la setmana passada. Sobre això, el president del Consell Comarcal, Francesc Colomé, ha valorat el fet que “tots els ajuntaments tindran en el Consell Comarcal un punt de referència quan hi hagi  violència cap aquest col·lectiu”.

Darrera actualització: 13.09.2021 | 12:42