El Ple del Consell Comarcal s’adhereix al Manifest amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones

Dijous, 18 de novembre de 2021 a les 14:30
  • El manifest, presentat per la conselleria de Polítiques Socials i Igualtat del Consell Comarcal a proposta de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, va ser aprovat per unanimitat.

El Ple del Consell Comarcal va aprovar ahir adherir-se al manifest amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, un manifest consensuat per diverses institucions, com la Generalitat de Catalunya, les quatre diputacions, l’Ajuntament de Barcelona, les dues entitats municipalistes de Catalunya i el Govern espanyol.

El manifest, presentat per la conselleria de Polítiques Socials i Igualtat del Consell Comarcal, a proposta de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), va ser aprovat per unanimitat.

L'escrit, entre d’altres, fa referència a la Llei 17/2020, del 22 de desembre, que modifica i amplia la Llei 5/2008, del 24 d’abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista, que introdueix el reconeixement de noves formes de violència com són la violència obstètrica i la vulneració de drets sexuals i reproductius, la violència de segon ordre, la violència vicària o la violència digital.

També fa referènca al reconeixement de diversos àmbits en què es produeix la violència masclista com la violència en l’àmbit de la vida política i l’esfera pública o la violència en l’àmbit institucional.

El manifest destaca “l’impacte i la indignació que ens produeixen les violències sexuals, les quals ens sacsegen intensament” i afegeix, a més de “reiterar tot el nostre suport i la nostra empatia a les supervivents i el seu entorn” que “no podem continuar consentint que les dones visquin amb por, amb la llibertat coartada per l’amenaça d’unes agressions sexuals que ja haurien d’estar desterrades d’una societat democràtica i lliure”.

L’escrit manifesta que “davant de totes aquestes violències masclistes tenim un gran repte: actuar de manera estructural i preventiva i comptar amb tota la població i tots els territoris. Que les dones gaudeixin de vides lliures i dignes, en qualsevol espai i àmbit, ha de ser l’eix de totes les societats democràtiques i de les seves institucions”. I afegeix que “està en mans de totes les persones que formem aquesta societat la dignitat d’extingir el patriarcat i la seva ideologia masclista”

Darrera actualització: 18.11.2021 | 15:02