Francesc Colomé fa balanç de la meitat del mandat abans de la renúncia a la presidència que es farà efectiva demà

Dimarts, 22 de juny de 2021
  • Es dona compliment al pacte de govern entre PSC, Junts i  En Comú Guanyem que preveu que agafi el relleu a la presidència Emilio Cordero.

El president del Consell Comarcal, Francesc Colomé, ha fet avui davant els mitjans de comunicació balanç de la seva presidència, ara que s’arriba a la meitat de mandat. El Ple extraordinari de demà farà afectiva la renúncia del president, i al Ple que se celebrarà el dia 30 està previst que agafi el relleu a la presidència l’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero.

El president Colomé ha estat acompanyat pels dos vicepresidents, el vicepresident primer, Emilio Cordero, i el vicepresident segon i portaveu d’En Comú Guanyem, Jordi Manils, així com els portaveus del PSC, Joan Ramon i de Junts, Roser Colomé.

L’acte, que s’ha celebrat a la Sala Francesc Tarafa de Granollers, ha escenificat també que l’equip de govern del Consell Comarcal està satisfet amb el pacte i l’obra de govern. “Un pacte de govern sòlid, sense fissures i que ens comprometem a continuar fins a final de legislatura”, ha dit el president. Perquè, segons ha dit Colomé, tot i les diferències en termes de país “estem parlant de Vallès, és de forma d’actuar i de model de comarca i aquí no hi ha hagut fissures”.

El president, a més de de fer un repàs de les actuacions dels diferents serveis i àrees, ha centrat els tres objectius i desafiaments que es van marcar  per solucionar els tres problemes que es van trobar un cop van arribar al govern: finançament, pressupost i la nova seu.

Colomé ha destacat les negociacions que es van fer, conjuntament amb els consells comarcals del Baix Llobregat i el Vallès Occidental amb la Generalitat per eixugar la difícil situació econòmica dels ens comarcals, amb el resultat d’una partida addicional de 3 M€ que al Vallès Oriental va representar 165.000 €. “Però seguirem lluitant perquè el Consell Comarcal és un òrgan finalista i té poc marge de manobra per fer polítiques pròpies, per activitats, per exemple, per la pagesia o el comerç”, ha dit. “Amb la pandèmia, si haguéssim tingut recursos, hauríem pogut fer molt més”, ha afegit.

Respecte al pressupost, ha destacat que quan van arribar al govern hi havia un dèficit de finançament d’entre 300 i 400.000 euros que “sempre s’eixugava amb romanent de tresoreria. Es va fer un estudi, que mai s’havia fet, sobre el dimensionament econòmic dels serveis que es presten als ajuntaments per adequar-los a la realitat de la despesa”, que finalment ha representat un increment de les aportacions dels ajuntaments del 2,9% en l’àmbit dels serveis socials, molt inferior al inicialment previst gràcies l’aportació extra aconseguida amb la Generalitat i per les ofertes a la baixa de les empreses que s’han presentat a les licitacions de diferents serveis i que va permetre aprovar un pressupost amb superàvit. “Hem fet una gestió econòmica molt bona i acurada” ha afegit.

El president ha destacat, així, que els dos primers objectius s’han complert però que el tercer, la nova seu, “segueix en marxa, una seu del segle XXI que els nostres treballadors i treballadores es mereixen”.  

 

 

 

Darrera actualització: 29.02.2024 | 11:30