Carles Fernández, nou gerent del Consell Comarcal

Dimarts, 15 de juny de 2021
  • Ha estat nomenat en el Ple extraordinari celebrat avui.

El Ple del Consell Comarcal, celebrat aquesta tarda, ha aprovat el nomenament de Carles Fernández com a gerent.

El procés de cobertura de la Gerència s’ha desenvolupat d’acord amb el Reglament Orgànic Comarcal (ROC). Es tracta del segon procés, després que el primer quedés desert.

El ROC estableix la Gerència com a òrgan necessari de l'estructura institucional del Consell Comarcal, com el nivell organitzatiu que fa viable l'alineament entre política i gestió en l'àmbit de les seves competències. Així mateix estableix que la persona titular de la Gerència comarcal tindrà la consideració de personal directiu professional.

El nomenament de Carles Fernández ha comptat amb els vots a favor del Partit dels Socialistes-CP, Junts i En Comú Guanyem. Han votat en contra els grups d’Esquerra Republicana de Catalunya-AM i CUP Vallès Oriental-AM. Ciutadans-Partido de la Ciudadanía s’ha abstingut.

En el mateix ple s’ha aprovat el cessament d’Antoni Cornellas, que ha ocupat el càrrec de forma provisional des de finals de gener, mentre es desenvolupava el procés de selecció. Tots els grups polítics han coincidit en agrair la feina desenvolupada per Cornellas.

Experiència en el món local

Carles Fernández és Llicenciat en Ciències Químiques i Post-Grau en Comunicació i Lideratge Polític. En l’àmbit professional, es dedicava a la consultoria en Qualitat i seguretat alimentària i implantació de parafarmàcies.

Va ser alcalde de la Roca del Vallès entre 2017 i 2019. Abans havia estat regidor i, anteriorment, cap d’àrea de Serveis Personals, cap de l’Oficina de projectes i cap del Gabinet d’Alcaldia.

Fernández va ser conseller de Turisme del Consell Comarcal el primer any d’aquesta legislatura, fins que va renunciar-hi. El nou gerent va exercir de Director tècnic del Consorci de Turisme del Vallès Oriental des de 2003 fins el 2012, quan es va dissoldre el Consorci i les seves funcions les va assumir el Consell Comarcal.

Darrera actualització: 8.09.2021 | 15:10