El Ple aprova una moció per sol·licitar al departament d’Interior una reunió urgent de seguretat a la comarca

Dijous, 27 de gener de 2022
  • La moció, presentada per la Presidència del Consell Comarcal, va ser aprovada amb els vots a favor de PSC-CP, Junts, En Comú Guanyem i Ciutadans. ERC-AM va repartir els vots entre el no i l’abstenció.

El Ple del Consell Comarcal va aprovar ahir una moció per demanar una reunió urgent amb el conseller d’Interior de la Generalitat per tractar sobre assumptes relacionats amb la seguretat a la comarca, i en la qual hi participarien els 39 municipis del Vallès Oriental.

La moció la va presentar la Presidència del Consell Comarcal, i va ser aprovada amb els vots favorables del Partit dels Socialistes-CP, Junts, En Comú Guanyem i Ciutadans-Partido de la ciutadania.  Esquerra Republicana de Catalunya-AM va repartir els vots entre el no (3) i l’abstenció (8).

La moció proposa celebrar una reunió d’un comitè de seguretat on es convocarien els alcaldes i alcaldesses dels 39 municipis i manifesta interès en què hi assisteixi el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena.

Segons s’explica al text, les darreres setmanes s’han produït a diversos municipis de la comarca concentracions a polígons industrials on s’han agrupat desenes de persones per la realització de botellots, concentracions de vehicles tunning, curses il·legals i altres actes incívics, fets que han provocat molèsties a la ciutadania i incidents amb les policies locals i agents de mossos, unes activitats s’han vist incrementades després de l’aixecament del confinament nocturn.

La proposta de moció, segons consta al text, es justifica davant la manca de resposta per part de la conselleria d’Interior a la petició feta al setembre per correu electrònic per celebrar el comitè de seguretat i posteriors contactes telefònics, una proposta que també va comptar amb el compromís del delegat del Govern, Antoni Morral, durant la celebració del Consell d’Alcaldies celebrat al novembre.

Els acords de la moció són:

1. Demanar una reunió urgent amb el conseller d’Interior per tractar els diferents assumptes relacionats amb la seguretat als municipis de la comarca, amb la participació dels 39 municipis del Vallès Oriental.

2. Traslladar aquest acord al Conseller d’Interior, a presidència, als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, a la delegació del Govern i als ajuntaments de la comarca.

Darrera actualització: 22.02.2022 | 13:37