El Ple del Consell Comarcal aprova una moció de rebuig a la inhabilitació del president de la Generalitat de Catalunya

Dijous, 1 d’octubre de 2020
  • La van presentar ERC i Junts.

El Ple del Consell Comarcal, celebrat ahir, va aprovar la moció de rebuig a la inhabilitació del president de la Generalitat de Catalunya.

La moció, de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), la van presentar per urgència els grups comarcals d’ERC-AM i Junts. La moció va ser aprovada amb els vots a favor del grups Coalició Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal i Coalició Junts. Van votar en contra Coalició Candidatura de Progrés i Ciutadans-Partido de la Ciudadanía, i es va abstenir la Coalició En Comú Guanyem.

La moció “rebutja de forma rotunda i contundent la decisió del Tribunal Suprem d’inhabilitar el president de la Generalitat de Catalunya, Hble. Sr. Quim Torra, escollit democràticament pel Parlament de Catalunya mitjançant els nostres vots i després d’investidures fallides. Un cop més la justícia fa política i es situa per damunt de la democràcia”.

El text, exigeix el respecte absolut pels Drets Fonamentals i condemna la repressió contra el moviment independentista

Els acords proposats a la moció condemnen la repressió contra el moviment independentista, rebutgen fermament la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita al 131è. president de la Generalitat de Catalunya, demanen el màxim respecte per les institucions catalanes i pels representants escollits democràticament i reiteren el compromís amb la República Catalana.

*TEXT ÍNTEGRE DE LA MOCIÓ

Darrera actualització: 13.09.2021 | 11:53