El Ple del Consell Comarcal aprova una moció de suport al Poble Sahrauí davant l’escalada militar al Sàhara Occidental

Dijous, 19 de novembre de 2020
  • Moció del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Coordinadora Catalana d'ajuntaments solidaris amb el poble sahrauí.

El Ple del Consell Comarcal, celebrat ahir, va aprovar la moció de suport al poble sahrauí davant l'escalada militar al Sàhara Occidental.

La moció del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Coordinadora Catalana d'ajuntaments solidaris amb el poble sahrauí, va ser aprovada amb els vots a favor de Coalició Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal, Coalició Candidatura de Progrés, Coalició Junts, Coalició En Comú Guanyem, Coalició Alternativa Municipalista-Amunt i l'abstenció de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía.

La moció, entre d’altres, insta el Regne del Marroc a què compleixi els acords internacionals i que retiri de forma immediata els seus efectius militars del Guerguerat i deixi d’utilitzar el Guerguerat o un altre pas del sud-oest del territori sahrauí per comunicar-se amb Mauritània.

El text, fa una crida a la comunitat internacional, i particularment a les Nacions Unides i la seva missió de pau en aquest territori perquè assumeixin el seu mandat i vetllin pel respecte i el compliment de la Resolució 690 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides i que assignin un nou Enviat Especial per al Sàhara Occidental que pugui liderar la transició cap a la celebració d’aquest referèndum d’autodeterminació.

*TEXT ÍNTEGRE DE LA MOCIÓ

Darrera actualització: 13.09.2021 | 12:38