El Ple del Consell Comarcal aprova una moció on es reclama una solució definitiva per a Can Vila

Dijous, 21 de juliol de 2022 a les 15:00
  • La moció va ser consensuada a la Junta de Portaveus i es va aprovar per unanimitat.

El Ple del Consell Comarcal va aprovar ahir una moció on es reclama una solució definitiva per a l’escola d’educació especial Can Vila de Mollet del Vallès.

La moció havia estat consensuada a la Junta de Portaveus i es va aprovar per unanimitat. Les dues mocions que prèviament havien presentat PSC-CP i ERC-AM van ser retirades de l’ordre del dia per donar suport a la que es va presentar de forma unitària.

L’escola de Can Vila, que pateix problemes estructurals al seu edifici, forma part de l’Institut municipal de Serveis als Discapacitats (IMSD), un organisme autònom local constituït per l’Ajuntament de Mollet del Vallès, que té per objectius la promoció i prestació de serveis a les persones amb discapacitat, el tractament multidisciplinari de les seves capacitats, l’assessorament a les seves famílies i la integració social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual.

La moció explica que “Hi ha una clara discrepància entre l’Ajuntament de Mollet del Vallès i el Departament d’Educació sobre qui ha d’assumir la inversió, i l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha decidit presentar un contenciós administratiu amb mesures cautelaríssimes, perquè sigui un jutge qui determini quina administració té la competència d’aquesta inversió. Mentrestant l’Ajuntament ha iniciat els tràmits d’urgència per instal·lar uns mòduls prefabricats a l’Escola que suposin una solució provisional per a iniciar el proper curs, a l’espera de la necessària inversió definitiva”

El text de la moció concreta que “Aquesta incertesa sobre el futur del projecte de l’Escola de Can Vila ha generat una lògica alarma i angoixa en tota la comunitat educativa que hi participa, que s’ha mobilitzat per exigir solucions que garanteixin la continuïtat del projecte i la seva qualitat. És obligació de totes les administracions treballar de forma lleial i coordinada per oferir solucions viables a curt i llarg termini que donin seguretat i estabilitat a la comunitat educativa de Can Vila”.

Els acords de la moció són:

1. Mostrar el suport a tota la comunitat educativa de l’Escola Can Vila en la seva lluita per una educació de qualitat i unes instal·lacions dignes on els i les alumnes puguin desenvolupar el seu itinerari educatiu obligatori.

2. Treballar amb la comunitat educativa de l’Escola Can Vila i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per obtenir una proposta consensuada de futur que aclareixi la gestió i la titularitat del centre, que en garanteixi la qualitat i la continuïtat, i que n’asseguri la sostenibilitat econòmica, consensuant-la i implicant també la resta d’administracions afectades, començant pel Departament d’Educació.

3. Reclamar al Departament d’Educació que s’impliqui per tal de garantir la construcció d’un nou edifici per a l’Escola, que finalitzi més de 20 anys d’instal·lacions provisionals al recinte educatiu.

4. Recolzar la via de la negociació i la cooperació en defensa dels interessos de la totalitat de l'alumnat de  l'Escola de Can Vila i dels interessos generals de la ciutat de Mollet i sempre dins de la lleialtat institucional.

5. Treballar amb l'empresa pública INCASOL per la regularització a nivell patrimonial de la utilització de les instal·lacions de Can Vila

6. Traslladar aquests acords a l’AMPA de l’Escola Can Vila, a tots els ajuntaments amb alumnat del seu municipi a Can Vila i al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

 

Darrera actualització: 22.07.2022 | 13:42