Toni Cornellas, nomenat gerent del Consell Comarcal

Dijous, 28 de gener de 2021
  • Assumeix el càrrec mentre es desenvolupa el procés de cobertura de la gerència, que va quedar desert.

El Ple del Consell Comarcal va aprovar ahir el nomenament d’Antoni Cornellas com a gerent. Cornellas ocuparà el càrrec mentre es desenvolupa el procés de la cobertura de la Gerència d’acord amb el procés de designació previst al Reglament Orgànic Comarcal.

El nomenament va comptar amb els vots a favor de la Coalició Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal, la Coalició Candidatura de Progrés, la Coalició Junts i la Coalició En Comú Guanyem, i l’abstenció de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía. La Coalició Alternativa Municipalista-Amunt va excusar la seva assistència al Ple.

La renúncia de l’anterior gerent, Ignasi Valls, juntament amb el resultat del procés de cobertura de la Gerència, que s’havia declarat desert, deixava el Consell Comarcal sense gerent, un òrgan necessari, no només pel seu caràcter, sinó també pel conjunt de competències i funcions que desplega.

El Reglament configura la Gerència comarcal com un òrgan necessari de l'estructura institucional del Consell Comarcal i la defineix com el nivell organitzatiu que fa viable l'alineament entre política i gestió en l'àmbit de les seves competències.

El nomenament d’Antoni Cornellas s’ha decidit per la seva experiència per dur a terme les funcions que s’exigeixen per a l’exercici del càrrec i garantir, així, la continuïtat en la prestació dels serveis administratius i els de caràcter finalista.

Cornellas és llicenciat en Geografia i Història, diplomat en Escola Universitària Professorat-EGB, i postgrau en gestió i direcció de centres.

Va ser gerent del Consell Comarcal durant 16 anys (del 1995 al 2011) i professor de l’IES Antoni Cumella de Granollers del 2011 fins a la seva jubilació, al 2014.

Abans del 1995 havia estat Tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Granollers, mestre i director del CEIP Pau Vila de Granollers i administratiu a l’empresa Roca Umbert.

També és president de l’associació Esportiva La Mitja des de la seva fundació, el 1987, organitzadora de la Mitja Marató Granollers-Les Franqueses – La Garriga.

Antoni Cornellas es trobava a hores d’ara jubilat i ha acceptat l’encàrrec fins que no es cobreixi la plaça, un procés que es preveu que duri d’entre 2 i 5 mesos, aproximadament. El ple celebrat ahir va aprovar les bases i convocatòria del procés de cobertura de la Gerència.

Darrera actualització: 13.09.2021 | 14:04