El Consell Comarcal se suma a la commemoració del Dia Internacional de les Dones

Dilluns, 7 de març de 2022
  • Manifestem el nostre suport a les campanyes i declaracions institucionals, i posem en valor totes les iniciatives i accions que es duen a terme des dels municipis en commemoració a aquesta diada.

El Consell Comarcal del Vallès Oriental, un any més, se suma a la commemoració del Dia Internacional de les Dones, que té lloc el 8 de març. En aquesta jornada es pretén reivindicar a totes les dones treballadores que han lluitat al llarg de la història per aconseguir una millora de les condicions laborals i una igualtat de drets. És per això que des del Consell Comarcal volem manifestar el nostre suport a les campanyes i declaracions institucionals d’altres administracions.

Des de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, s’ha presentat una declaració institucional ressaltant la importància de les mobilitzacions col·lectives i de les dones per reduir les desigualtats existents. També remarcant que les injustícies de gènere interaccionen amb el classisme, el racisme, la cisheteronormativitat, el capacitisme, l’edatisme o la situació administrativa, i produeixen formes específiques i agreujades de subordinació de les dones.

La Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, han elaborat conjuntament un manifest el qual pretén reconèixer que som beneficiàries de les dones que ens han precedit, dones que van desplegar els fonaments d’una transformació eficaç per millorar les nostres vides en clau d’oportunitats, de drets, de recursos, d’inclusió civilitzatòria. A més, remarca el fet que és una jornada de reivindicació per a la lluita dels drets, la igualtat d’oportunitats, l’equitat i la justícia. Les dones formen part de la societat, part activa, principal i bàsica pel desenvolupament del futur.

Consegüentment, des del Consell Comarcal del Vallès Oriental sentim un ferm compromís per contribuir en aquest canvi de paradigma, orientat cap a una societat feminista, que vetlli pel benestar de tota la ciutadania. És per això que en el Ple del Consell Comarcal del 25 de març de 2021 la comarca del Vallès Oriental va ser declarada comarca feminista. Aquest fet és un punt de partida per la lluita des de les institucions. Així doncs, volem aprofitar per manifestar el nostre suport a les campanyes i declaracions institucionals anomenades, i posar en valor totes les iniciatives i accions que es duen a terme des dels municipis en commemoració a aquesta diada.

Darrera actualització: 7.03.2022 | 13:18