Acord entre el Consell Comarcal i la Generalitat per executar mesures extraordinàries relacionades amb l’impacte social provocat per la Covid 19

Divendres, 31 de juliol de 2020 a les 10:00
  • Es destinarà prop de mig milió d’euros a executar les actuacions fins a finals d’any.

El Consell Comarcal i el departament de Treball, Afers Socials i Famílies (DTASF) han acordat executar mesures extraordinàries necessàries per la nova realitat sorgida arran de la situació d’emergència social i sanitària, per la qual cosa el departament incrementa en prop de mig milió d’euros el finançament de l’Àrea Bàsica que gestiona el Consell Comarcal, per poder executar les actuacions fins a finals d’any.

L’acord inclou ampliar la cooperació, la col•laboració i la coordinació de les actuacions al voltant de tres eixos finançats directament a l’Àrea Bàsica: el reforç del servei d’atenció domiciliària (SAD), les accions de voluntariat i la violència masclista.

La situació perllongada de confinament de la COVID-19 ha provocat un augment dels indicadors d’incidència de la violència masclista contra les dones i els seus fills i filles. I la previsió és que la crisi social i econòmica que seguirà a la crisi sanitària agreugi aquesta tendència. És per això que s’adopten mesures extraordinàries en aquest àmbit amb sistemes de resposta urgent per a dones que es troben en situació de violència masclista i per als seus fills i filles.

En el cas del SAD s’incrementa el finançament amb l’objectiu de poder oferir servei a persones i famílies que no n’eren beneficiàries i de les quals es detecti una nova necessitat causada per l’actual situació d’emergència, i augmentar el nombre d’hores de SAD a persones i famílies que ja són beneficiàries i de les quals es detecti una necessitat d’increment de suport causada per l’actual situació d’emergència.

En l’àmbit de les accions de voluntariat es busca, entre d’altres, millorar l’impacte de l’acció del voluntariat en l’atenció a col•lectius vulnerables mitjançant el reforç dels equips professionals de les entitats que duen a terme la coordinació, la formació i l’organització dels equips de voluntariat i millorar la protecció física i jurídica de totes les persones involucrades en el voluntariat (persones voluntàries i persones destinatàries de l’acció). Les actuacions pel que fa al voluntariat les executaran els ajuntaments de Bigues i Riells, Cardedeu, La Llagosta, l'Ametlla del Vallès, Lliçà d'Amunt, Montmeló, Montornès del Vallès i Sant Fost de Campsentelles.

En total es destinaran 490.000 euros, que el DTASF afegeix al finançament de les accions incloses en el contracte programa entre el Departament i el Consell Comarcal per la coordinació, la cooperació i la col•laboració entre ambdues administracions en matèria de serveis socials, i altres programes relatius al benestar social i polítiques d’igualtat, amb noves mesures que no estaven previstes i a redimensionar serveis i actuacions que ja estan inclosos.

 

Darrera actualització: 09.09.2021 | 14:36