Festa de l'arribada de la Mongeta al Vallès

Dimecres, 11 de desembre de 2013

El Consell Comarcal del Vallès Oriental, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, el col·lectiu de cuiners CuinaVO i l’organització agrària ASAJA us conviden a la Festa de l’arribada de la mongeta al Vallès Oriental.

Enguany, la Festa de l’arribada de la mongeta té caràcter solidari i es celebrarà amb una mongetada popular a Mollet del Vallès, diumenge 15 de desembre de 2013, els ingressos de la qual es destinaran integrament a La Marató de TV3.

L’arribada de les mongetes és un moment de celebració a la nostra comarca, tan coneguda per les seves llegums. La mongeta del ganxet és, sens dubte, el producte estrella de la comarca. Tot i així, es presentarà i tastarà també la mongeta del carai, una mongeta local de molta qualitat que s’està recuperant per pagesos de la nostra zona, per l’Associació Llavors Oriental i pel Convívium Slow Food del Vallès Oriental.

A més de l’acte popular, tindrà lloc una demostració de cuina per part del col•lectiu CuinaVO i un tast de mongetes de varietats recuperades del Vallès. Es tastaran la mongeta del ganxet, del carai, de la neu, la genoll de crist i la rènega, en receptes tradicionals i reinterpretacions d’aquestes. Aquest acte està adreçat a gastrònoms, cuiners, periodistes i gastroblocaires .

10.30h Mongetada popular a Mollet del Vallès
Plaça Catalunya amb Rambla Balmes

Tast de la mongeta del ganxet i de la mongeta del carai

Preu de tiquet: 1€ – destinat integrament a la recaptació de la Marató de TV3

12.30h Demostració de cuina i degustació de mongetes de varietats recuperades del Vallès.
Centre Cultural La Marineta (Pl. de l’Església, 7 Mollet del Vallès)

Acte adreçat a gastrònoms, cuiners, periodistes i gastroblocaires.

Aforament limitat, es prega confirmació d’assistència a: nikopoulouk@vallesoriental.cat o 938 600 702

Darrera actualització: 11.12.2013 | 12:28