Ha finalitzat el curs "L'ocupabilitat per competències"

Dimarts, 26 de novembre de 2013

Curs de formació dirigit a tècnics de la xarxa TET i Fira Guia't

Durant els dies 12,19 i 26 de novembre es va dur a terme una formació adreçada als professionals de la comarca que treballen en l’àmbit de l’orientació laboral als joves. El curs, titulat L’ocupabilitat per competències té com a objectiu donar eines per millorar els processos d’orientació a la població jove, i per això s’adreça tant als professionals de joventut de la comarca com els professionals de les àrees de promoció econòmica, educació i ocupació vinculats als processos d’orientació en l’àmbit formatiu i laboral.

Aquest curs s’organitza en el marc del treball transversal que es fa a través de la Xarxa TET. Aquesta Xarxa és un espai de col•laboració i treball tant interinstitucional com interdepartamental molt interessant i ben valorat, tant a nivell dels municipis participants com dels professionals. Formen part de la Xarxa els ajuntaments i entitats següents: Bigues i Riells, Canovelles, Cardedeu, Granollers, La Garriga, La Roca del Vallès, La Llagosta, Les Franqueses del Vallès, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Llinars del Vallès, Martorelles, Montmeló, Montseny, Parets del Vallès, Sant Feliu de Codines, Santa Eulàlia de Ronçana i Santa Maria de Palautordera; La Mancomunitat de la Vall del Tenes, el Consell Comarcal del Vallès Oriental (àrees d’Educació, Joventut i Desenvolupament Local) així com els agents socials de la comarca: Comissions Obreres i la Unió General de Treballadors. També es compta amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona.

Aquesta proposta formativa es compon de tres sessions que es plantegen com a seminaris de treball participatius, a càrrec de Marta Colomer Camon, docent i assessora en inserció laboral i competències en les organitzacions empresarials. Amb aquesta formació s’ha volgut reforçar els punts comuns entre els diferents professionals que treballen en l’orientació i l’assessorament amb els joves en l’etapa de transició de l’educació al món del treball, facilitant-los més eines per l’ orientació laboral.

Aquesta formació, així com les altres que es duen a terme al territori són elements que ajuden a dur a terme el treball de recolzament als municipis i als seus professionals, ja que els capacita en l’adquisició d’eines pel treball seu diari. Treballar per potenciar aquesta formació és una manera d’enriquir els professionals de la comarca i, de retruc, els municipis i espais on desenvolupen la seva feina.

Darrera actualització: 25.11.2013 | 11:18