Servei de mobilitat internacional al vallès oriental

Dimecres, 19 de juny de 2013

Dimecres 19 de juny a la sala de plens del Consell Comarcal s’ha dut a terme la segona jornada de formació sobre mobilitat internacional organitzada per l’Oficina Jove del Vallès Oriental.

El servei de Mobilitat Internacional forma part dels que conformen l’Oficina Jove del Vallès Oriental, i s’ofereix com un servei d’assessorament en temes vinculats a la formació a l’estranger i la recerca de feina a altres països. Aquest servei consolida un projecte que de forma continuada s’ha treballat a la comarca en els darrers anys, ja que anteriorment ja s’havia disposat d’un servei presencial d’assessorament i atenció als joves en temes de Mobilitat Internacional, ubicat al Gra, equipament juvenil de l’Ajuntament de Granollers i on s’ubica l’Oficina Jove del Vallès Oriental.

En la primera sessió, celebrada a principis d’aquest mes de juny, es va fer una introducció generalista al concepte de Mobilitat Internacional, en la sessió d’avui s’han treballat dues càpsules formatives concretes: una relativa a com muntar un intercanvi de joves i la segona dirigida a explicar com funciona el Servei de voluntariat Europeu i com acollir un voluntari d’altres punts d’Europa a una entitat local.

Aquest any 2013 el Servei s’ha consolidat i de forma expressa no s’adreça directament als joves sinó que es pretén enfortir la formació i la capacitació dels professionals de joventut (informadors i dinamitzadors dels espais juvenils, sobretot però també a les entitats juvenils) per tal d’apoderar-los i que ells mateixos siguin capaços d’atendre i donar respostes als joves que s’acosten al servei juvenil amb ganes d’informar-se sobre les passos a seguir per marxar o estudiar a fora. Entenem que els intercanvis i les trobades internacionals suposen per als joves la possibilitat de conèixer noves cultures, altres realitats juvenils i suposen un bagatge molt important per a la seva formació com a persones. I en un moment com els actuals, en els quals molts joves s’interessen per marxar a l’estranger com a possibilitats de trobar feina o complementar el ser desenvolupament educatiu, personal i professional, tenir el coneixement suficient en aquest àmbit és més que necessari entre els professionals.

D’altra banda el servei d’assessorament també contempla un assessorament on-line adreçat a tots els professionals de joventut, on s’inclou l’atenció individualitzada a aquests professionals davant de dubtes o necessitats que els puguin sorgir en el seu dia a dia així com la tramesa mensual d’ofertes laborals, notícies d’interès i fitxes on es recullen continguts específics de l’àmbit internacional.

Granollers, 19 de juny de 2013

Darrera actualització: 19.09.2013 | 18:26