El Vallès Oriental dins dels 300 espais presents en el projecte Google Trekker Catalunya

Dimecres, 13 d'abril de 2016 a les 14:36

El passat dijous 7 d’abril el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, el secretari per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Jordi Puigneró, i el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, van presentar al Mobile World Centre de Barcelona el projecte “Google Trekker Catalunya".

El Consell Comarcal del Vallès Oriental ha coordinat el projecte a la comarca.

Aquest projecte ha estat possible gràcies a un acord signat entre Google i la Generalitat de Catalunya, que ha estat la primera administració d’Europa d’arribar a un acord d’aquestes característiques. El resultat ha estat que uns 300 indrets de Catalunya són actualment accessibles amb tecnologia Google Street View, “cosa que converteix la destinació catalana en el territori europeu amb més rutes “trekkejades” per quilòmetre quadrat”.

A la comarca del Vallès Oriental, el Consell Comarcal ha coordinat, juntament amb la Diputació de Barcelona i els ajuntaments les rutes que s’han visitat. Les rutes o recursos turístics que Google Trekker va visitar al llarg dels dies que van estar al Vallès Orietnal han estat (feu clic al damunt de l’enllaç per veure-ho): Sant Miquel del Fai a Bigues i Riells; la ruta del camí fluvial de Caldes de Montbui; la ruta del castanyer de Can Cuch i l’embassament de Vallforners a Cànoves i Samalús; la ruta del centre històric de Granollers; ruta de la Doma a La Garriga; el Circuit de Barcelona – Catalunya; l’espai de Gallecs a Mollet del Vallès; el jaciment romà de Mons Observans de Montmeló i Montornès del Vallès; la ruta de l’itinerari urbà i la ruta de les Llobateres de Sant Celoni; el itinerari del Reguissol a la Tordera de Santa Maria de Palautordera; i el Pla de la Calma des de Santa Maria de Tagamanent a Collformic, en el Parc Natural del Montseny.

El projecte es planteja amb un doble objectiu. Per una banda, es vol potenciar l’atractiu turístic de Catalunya, posant en valor el seu patrimoni natural i cultural arreu del món, per tal d’atraure més turistes. Per l’altra, es vol mantenir Catalunya com a destinació turística de referència en el camp de l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a l’hora de realitzar promoció turística. Per aquesta raó, aquests 300 indrets han estat incorporats també al web de promoció turística de la Generalitat, www.catalunya.com, de manera que s’hi pugui accedir des de la cartografia d’aquest portal.

Què és Google Street View?
La tecnologia Google Street View és la visió 360 graus de Google Maps, és a dir, permet accedir a una localització des Google Maps, veure-la en visió panoràmica de 360 graus i recórrer-la com si hom es trobés realment allí de forma immersiva. Fins ara, a Catalunya això només era possible en indrets on hi podia passar un vehicle, però gràcies a aquest projecte ara també es pot accedir amb Google Street View a aquests 300 indrets catalans, entre els quals s’hi troben rutes només realitzables a peu, parcs naturals, interiors de monuments i fins i tot algunes infraestructures turístiques.

Darrera actualització: 13.04.2016 | 14:55