Trenta-cinc joves participen actualment en projectes de formació-inserció gestionats pel Consell Comarcal del Vallès Oriental

Dimarts, 17 de maig de 2016

El Consell Comarcal del Vallès Oriental ha iniciat dos programes destinats a afavorir la inserció al mercat de treball i millorar les expectatives a mig i llarg termini a nivell ocupacional dels joves participants.

Al programa “Joves per l’Ocupació” hi participen 30 joves de diferents municipis de la comarca en edats compreses entre 16 i 25 anys amb nivell d’estudis màxim d’ESO, que reben 300 hores de formació professionalitzadora en Activitats auxiliars de magatzem o Activitats administratives a l’empresa.

Els joves, al llarg del projecte compten amb la tutorització d’un expert per orientar-los laboral i acadèmicament. Un cop acabada la formació, els joves podran fer pràctiques no laborals en entorn productiu i contractació a través de subvencions a les empreses. També és important el retorn al sistema educatiu per aquells joves que vulguin seguir formant-se per obtenir el graduat en educació secundària, iniciar un batxillerat o un cicle formatiu de grau mitjà.

El programa ”Fem Ocupació per a joves” està destinat a dotar d’experiència professional mitjançant contracte laboral i formació relacionada amb el lloc de treball a 30 joves d’entre 18 i 29 anys amb estudis d'ESO, Batxillerat o un Cicle Formatiu de Grau Mig. Els participants reben també orientació i acompanyament en el procés de contractació i formació.

Les empreses que contractin joves abans del 28 d’agost de 2016, en el marc del programa , poden accedir a una subvenció equivalent al sou mínim interprofessional durant 6 mesos.

Actualment ja comptem amb cinc joves inserits a tres empreses de la comarca que col·laboren en el projecte: Llinars Manipulats SL, Servicios de reposición 20 SL, SAFSARA. Els tècnics del programa estan prospectant, en coordinació amb els Serveis Locals d’ocupació municipals, les empreses de la comarca per tal de conèixer les seves necessitats reals, identificant les vacants de llocs de treball existents al territori i seleccionant als joves més adients per cobrir-les.

Els dos programes estan subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.

Darrera actualització: 17.05.2016 | 13:35