La Fira de l’Oli Vera i el Mercat del Pa Artesà amplia activitats durant tres dies

Dimarts, 14 de gener de 2020 a les 00:00
  • Dissabte 18, se celebra a Bigues i Riells la 8a Fira de l’Oli Vera i el 6è Mercat del Pa Artesà.
  • Divendres i dilluns s’han organitzat activitats pensades per als professionals del sector.

Aquest dissabte, 18 de gener, la plaça del Trull de Bigues i Riells acull la 8a edició de la Fira de l’Oli Vera i el 6è Mercat del Pa Artesà a la plaça del Trull, organitzada per l’Ajuntament i el Consell Comarcal.

Enguany, l’organització ha volgut posar encara més en valor aquests productes i per aquesta raó només s’hi trobaran parades dedicades a la venda d’oli Vera i de pa artesà.

La Fira, que ja ha esdevingut una de les fires de referència del sector, va acompanyada de diferents activitats que es desenvoluparan al llarg del matí. Els visitants, a més de poder comprar oli i pa, podran visitar el Trull de Can Sapera i veure com es fa la mòlta d’olives.

Hi haurà dues conferències, una sobre “Mapeig i inventari dels recintes SIPAC dels oliverars al Vallès”, i l’altra sobre “Les farines de varietats antigues”.

A més, hi haurà un taller d’elaboració de sabó artesà i un altre de reciclatge d’oli per transformar-lo en biodièsel. Per acabar, es podrà participar en un tast de menges elaborades amb productes locals, amb un cost de 2€ per plat.

Més activitats, enfocades als professionals del sector

L’organització ha volgut posar l’èmfasi en donar a conèixer la qualitat dels productes entre els professionals del sector i amb aquest objectiu s’han organitzat dues activitats exclusives.

Divendres 17, el restaurant El Celleret de Riells del Fai acollirà una oligoexperiència, un tast de diverses varietats d’olis elaborats amb oliva Vera. Es farà de les 19.00 a les 21.00 hores (les inscripcions s’han de fer a través del correu (promocioeconomica@biguesiriells.cat). L’activitat té un cost de 15€.

Dilluns 20 de gener, de les 14.00 a les 16.30 hores, el restaurant Molí de la Torre esdevindrà l’escenari d’una trobada gastronòmica, on es presentaran les qualitats organolèptiques i singulars de l’oli de la varietat Vera i del pa artesà amb farines antigues. En la trobada s’oferirà un dinar en format lunch amb degustacions de diversos plats elaborats amb productes locals. Cadascun dels assistents rebrà un obsequi: una ampolleta d’oli Vera del Vallès i un panet elaborat amb farines de varietats antigues. Les places són limitades i el cost del dinar serà de 20 €. Es pot reservar a través del correu (promocioeconomica@biguesiriells.cat).

La Fira de l’Oli Vera i el Mercat del Pa Artesà de Bigues i Riells és una de les fires de referència del sector, ja consolidada després de vuit anys d’existència.

Darrera actualització: 21.03.2022 | 14:14