El Vallès Oriental registra una millora substancial en assalariats i empreses però pitjor comportament en autònoms

Dimecres, 2 de novembre de 2022
  • Butlletí d’estructura productiva de l’Observatori-Centre d’Estudis del 3T de 2022.

El Butlletí d’estructura productiva elaborat per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal, presenta les dades relacionades amb l’estructura productiva (assalariats, autònoms i empreses) al Vallès Oriental durant el tercer trimestre de 2022, comparant-les amb el mateix període de l’any anterior.

Aquest tercer tram d'any s'observa una millora substancial en dos dels tres components de l’estructura productiva, concretament en l'àmbit d'afiliacions en règim general i empreses. En canvi, pel que fa al règim d'autònoms, es detecta un pitjor comportament, generalitzable a bona part de les comarques metropolitanes.

Creix la xifra de població que treballa per compte d’altri (amb augments superiors al 3,5%) així com el nombre d’empreses, que tot i mostrar un creixement baix (15 empreses més que el tercer trimestre de 2021), manté una evolució positiva.

Les dades indiquen que cau la població que treballa per compte propi i, de fet, aquesta és una tendència que es reflecteix en els darrers mesos. En general, respecte al trimestre anterior, tots els components de l'estructura productiva mostren un lleuger descens, essent aquesta evolució una mostra del descens de les cotitzacions produïdes durant els mesos d’estiu. Per sectors, la indústria és l’activitat que mostra un millor comportament.

A nivell municipal, el creixement dels llocs de treball aquest darrer trimestre ha estat generalitzat i especialment relacionat amb l’increment de la xifra de població que treballa de forma assalariada.

Darrera actualització: 2.11.2022 | 14:24