75 professionals de serveis d’atenció domiciliària es formen per detectar i abordar maltractaments a persones grans

Dimarts, 19 d'octubre de 2021 a les 10:00
  • La formació dona eines per posar en alerta les treballadores.

Durant el mes d’octubre, el Consell Comarcal està formant 75 professionals dels serveis d’ajuda a domicili de la comarca per ajudar-les a millorar la detecció i abordatge dels maltractaments a persones grans.

Ahir es va fer la primera de les dues sessions de treball en les quals es donen eines per millorar la detecció en els domicilis de les persones grans, i identificar aquelles senyals que ha de posar en alerta les professionals que hi treballen amb gent gran als domicilis. La formació va dirigida a professionals contractades per empreses privades, fundacions, ajuntaments o el propi consell comarcal. La segona sessió se celebra demà.

Les situacions de maltractaments a persones grans sovint passen inadvertides i, segons s’adverteix des de l’Àrea de Polítiques Socials del Consell Comarcal, convé posar-hi tots els sentits per fer visible aquesta forma de violència encara oculta i silenciada que encara és una “xacra social”.

Segons l’OMS, una de cada sis persones pateix o ha patit algun tipus de maltractament. Quantes més professionals estiguin formades, més protegides estaran les persones grans susceptibles de patir alguna situació de maltractament, tant en l’àmbit familiar com institucional.

Aquesta acció està emmarcada en la implementació de la Guia Comarcal per fer front als maltractaments de persones grans. Amb aquestes dues sessions, ja són més d’un centenar de professionals que es formen al Vallès Oriental aquest 2021 en aquest àmbit.

Darrera actualització: 22.03.2022 | 13:46