Alcaldes i alcaldesses de la comarca tracten amb el conseller d’Interior sobre temes de seguretat als municipis

Dijous, 3 de març de 2022
  • S’ha celebrat a Parets del Vallès la primera de les reunions entre alcaldies i conselleria, que es faran de forma periòdica al Vallès Oriental.

Aquest matí, la Sala Basart de Parets del Vallès ha acollit una reunió entre les alcaldies de la comarca i representants de seguretat amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i representants del cos de Mossos d’Esquadra, per tractar diferents assumptes relacionats amb la seguretat als municipis.

En total han assistit més d’una cinquantena de representants municipals, entre alcaldes i alcaldesses i representants de seguretat dels municipis.

Els representants municipals han traslladat al conseller diferents temes que preocupen en l’àmbit de la seguretat, com la celebració de botellots als polígons. “Hem demanat més reforç de mossos i més coordinació amb policia local per evitar que es produeixin o buscar una alternativa per no tenir problemes de ciutadania”, ha comentat al president del Consell Comarcal, Emilio Cordero.

També s’ha traslladat la preocupació davant les ocupacions delinqüencials –que es diferencien de les de caire social- i també per l’increment dels ciberatacs. “Les policies locals s’han d’especialitzar i existeix una mancança de recursos suficients a les policies locals per abordar aquests problemes”, afegeix Cordero.

En el transcurs de la reunió també s’ha posat sobre la taula la unificació de sous de les policies locals, per evitar les fugues de policies d’uns pobles a altres.

Per la seva part, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha qualificat el Vallès Oriental com “una comarca segura en termes generals amb unes dades delictives molt per sota de la mitjana nacional i de la mitjana de la regió metropolitana nord, amb una davallada del 5’7% dels delictes respecte a l'any 2019”.

Elena ha assegurat que a la comarca s’han incorporat 35 agents de Mossos en els darrers dos anys: “Al Vallès Oriental hi ha més mossos que mai des que s’ha produït el desplegament del cos i hem d’anar en aquesta direcció”, ha dit.

Els alcaldes i alcaldesses han posat en valor la coordinació entre Mossos d’Esquadra i policies locals i també el conseller, que s’ha compromès a celebrar entre dos i tres reunions anuals, tal com li han demanat. “Celebrem haver aconseguit aquest compromís, perquè la millor manera de treballar és que el conseller conegui directament dels municipis els problemes i les preocupacions que tenim”, ha valorat el president Emilio Cordero.

 

 

Darrera actualització: 29.11.2022 | 14:35