Aquest mes de juny la xifra d’EROs al Vallès Oriental ha augmentat lleugerament

Dijous, 21 de juliol de 2022 a les 09:00
  • Nota d'activitat econòmica referida als EROs de juny de 2022 de l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal.

Aquest mes de juny la xifra d’EROs ha augmentat lleugerament al Vallès Oriental. Concretament, s’han registrat 8 expedients de regulació a la comarca, una xifra que és més baixa que la registrada el mes anterior, quan el nombre d’expedients mensuals van sumar 15. Pel que fa a la xifra de persones afectades, ascendeix a 140 persones treballadores, una xifra també lleugerament menor a la del mes passat. Són dades corresponents a la nota informativa elaborada per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal amb les dades facilitades per l’Observatori del Treball de la Generalitat de Catalunya.

Respecte a les comarques metropolitanes veïnes, les dades indiquen que el Vallès Oriental es manté com la quarta comarca pel que fa al nombre d’EROs, tot i que lluny de les xifres del Barcelonès (34) o el Vallès Occidental (22) i el Baix Llobregat (15). De fet, a totes les comarques, s’observa com el volum d’expedients de regulació va a la baixa, i es registren xifres que se situen gairebé a la meitat del que s’observava el passat mes de maig.  Pel que fa a la xifra de persones treballadores afectades, la comarca suposa també la quarta més afectada dins del conjunt català, a força distància també de les altres comarques metropolitanes.

La incidència dels expedients des de principis d’any ha afectat d’una manera especial als municipis les Franqueses del Vallès, la Garriga, Cardedeu i Llinars del Vallès, on els expedients de regulació registrats es vinculen, sobretot, al sector de la indústria manufacturera. De fet, la indústria manufacturera, l’hostaleria, el comerç al major i al detall així com la construcció acumulen el major percentatge d’EROs acumulats des de principis d’any.

Darrera actualització: 21.07.2022 | 09:50