Arriba la 10a Fira de l'Oli Vera i el 8è Mercat del pa artesà

Divendres, 25 de febrer de 2022 a les 14:00
  • Del 17 al 21 de març, Bigues i Riells del Fai acollirà la fira 2022.  

La plaça del Trull i els carrers annexos seran l'escenari de la 10a Fira de l'Oli Vera i el 8è Mercat del pa artesà. L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai i el Consell Comarcal del Vallès Oriental celebren poder organitzar la desena edició de la fira.

El 19 de març tindrà lloc la fira de les 10.00 a les 14.00 hores. Com és tradició, hi haurà exposició i venda d’oli Vera del Vallès de la comarca, així com venda d’olis elaborats amb diferents varietats, i venda de pa elaborat artesanalment, amb farines antigues de blats i altres ingredients. A més, hi haurà esmorzar de forquilla a càrrec de Cas-solà.

A banda de les parades, la fira es dinamitzarà amb tallers, espectacles i xerrades. De les 11.00 a les 14.00 hores es farà un taller sobre l'elaboració de sabó a càrrec del Consorci de Residus del Vallès Oriental. De les 10.30 a les 14.00 hores hi haurà sessions de 30 minuts de l'espectacle de màgia “La cúpula alquímica” a càrrec d’Elemàgic. A les 11.30 hores, el Gremi d’Hoteleria del Vallès Oriental farà un show cooking en el qual s'explicarà l’elaboració de dues receptes fetes amb productes de proximitat i oli Vera del Vallès com a ingredient principal.

El consistori de Bigues i Rielsl del Fai també aprofitarà la 10a Fira de l'Oli Vera i el 8è Mercat del pa artesà per retre homenatge al cuiner Pep Salsetes, impulsor de la fira.

Divulgació, formació tècnica i jornada gastronòmica per a professionals del sector en el marc de la fira.

La fira ja escalfarà motors dijous 17 de març a les 18.30 hores a la biblioteca municipal. "De l’hort a la biblioteca: Taller sensorial i gastronòmic de l’oli d'oliva Vera" serà una activitat oberta al públic per conèixer les varietats d’oli que hi ha al mercat i descobrir, especialment, l’oli Vera i les seves propietats. Aquest acte, a càrrec de Can Viver, inclou un tast sensorial i gastronòmic per descobrir com l’oli potencia el gust dels aliments i amb quins productes marida millor. Les places són limitades i les inscripcions es poden fer a la biblioteca.

El 18 de març, tindrà lloc la jornada tècnica “L’olivera Vera del Vallès: un projecte de futur” al Teatre Auditori Polivalent, de les 18.00 a les 20.00 hores.

INSCRIPCIONS

El 21 de març se celebrarà una trobada gastronòmica sobre l’oli Vera i el pa artesà dirigida als professionals del sector, a les 18.00 hores, a l'Hotel Molí de la Torre. Les places per aquesta activitat són limitades.

INSCRIPCIONS

Més informació: 938600702 productesterra@vallesoriental.cat

Darrera actualització: 21.03.2022 | 13:52