Carme Ruscalleda entrega a Xavier Soria i Marta Rosell el premi als guanyadors del 1r concurs de cuina amb tomàquet de varietats locals del Valles

Dimecres, 24 de juliol de 2019

El dissabte 21 de juliol es va celebrar el 1r Concurs de cuina  del tomàquet de varietats locals elaborats amb tomàquet cru o cuinat, organitzat conjuntament pel Consell Comarcal del Vallès Oriental i l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana en el marc  la 10a Fira del Tomàquet de Santa Eulàlia de Ronçana

A les 13.15 h, es va iniciar el concurs amb  el jurat format per Carme Ruscalleda cuinera amb 5 estrelles Michelin, Pep "Salsetes" reconegut gastrònom, Manel Imedio regidor de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, Joan Casanoves membre de l'Associació Gastronòmica CuinaVO i cuiner del restaurant La Mama, Miquel Àngel Riera del restaurant El Farell i Pep Anglí de l'Associació Slow Food Vallès.

Prime es van tastar els plats elaborats amb tomàquets cuinats i Posteriorment van tastar els plats elaborats amb tomàquet cru.

Els membres del jurat van valorar la presentació, els guts i l'originalitat dels plats presentats i a les 14.00 hores es van proclamar els guanyadors del concurs.

Al concurs de cuina és van presentar 4 plats elaborats amb tomàquet cru:  mongeta tendra amb salsa de tomàquet nas de bruixa, de penjar i pera de Llerona de Marta Rosell, tomàquet pometa Lluís Vila farcits de salmorejo d'Alex Hernández, Mont-Rad de Cristina Gallego i cruditè de tomàquet Motnserrat"cargolet"  de Montse Minanc, y 5 plats elaborats amb tomàquet cuinat: Tomàquet cor de bou i nas de bruixa confitats amb oli d'alfàbrega d'Ugo Barcons, regú de vedella  amb tomàquet cor de bou i amb torrada del Fornet del Fai d'Alma i Martínez i David Beltran, Coca Oriental de tomàquet de Pere Nadal, magdalenes de tomàquets pometa de Clara Nadal i tomàquet cor de bou confitat de Xavier Soria.

Marta Rosell va guanyar el premi al millor plat cuinat amb tomàquet cru amb el plat "MONGETA TENDRA AMB SALSA DE TOMÀQUET CRU DE NAS DE BRUIXA, TOMÀQUET DE PENJAR I PERA DE LLERONA".

En Xavier Soria, va guanyar el premi al millor plat cuinat amb tomàquet cuinat amb el plat "TOMÀQUET COR DE BOU CONFITAT AMB OLI D'ANXOVES I PARMESA".

 

Darrera actualització: 21.03.2022 | 14:12