Consell Comarcal i regidories d'educació fan balanç del curs escolar i preparen el 2021/2022

Divendres, 28 de maig de 2021 a les 13:00
  • S'ha valorat la bona comunicació entre el Consell Comarcal, el departament de Salut, els centres i els ajuntaments.

El Consell Comarcal i les regidores i regidors de la comarca s'han reunit aquesta setmana per fer balanç del curs escolar i preparar el curs 2021/2022.

El curs, tal com es va explicar en la reunió amb els centres escolars, s’ha saldat amb només 11 rutes de transport suspeses (en total es gestionen 94 rutes de transport i 6 rutes de taxi, amb 1.796 usuaris/àries) amb una durada de 10 dies naturals de suspensió.

A part de les suspensions de rutes de transport, s’han produït confinaments puntuals d’usuaris/àries que no han fet ús de les rutes i no ha afectat el funcionament del transport. 

Les incidències en el transport han estat causades bàsicament per substitucions de personal implicat en la prestació del servei adoptades principalment i amb caràcter preventiu per la Covid19 i per retards generats pel trànsit o alguna averia puntual del vehicle.

També s'ha explicat als representants municipals que les mesures de seguretat adoptades en el marc del servei de transport han estat les indicades per la Generalitat de Catalunya, adaptant els horaris de les rutes a les entrades i sortides dels centres escolars de manera esglaonada, l’establiment de seients fixes per a l’alumnat, ús de mascareta de tots els usuaris (excepte els que per indicació mèdica no poden dur-ne) i dispensa de gel hidroalcohòlic a l’entrada del bus.I l'adopció de mesures de detecció i prevenció en el cas de positius de persones implicades en la prestació del servei, i s’ha ofert la possibilitat de fer tests d’anticossos per a la detecció del SARS-CoV-2 a tots els usuaris de la ruta en el propi centre escolar. En total s’han fet 60 proves a usuaris del servei, totes elles amb resultat negatiu.

La consellera comarcal d’Ensenyament, Marialluïsa Ferré, ha destacat la "molt bona comunicació i coordinació entre els centres, els gestors sanitaris Covid designats pel Departament de Salut i el Consell Comarcal”.

Repartiment ordinadors

S'ha proposat als ajuntaments obrir un període de detecció de les necessitats actuals en recursos TIC entre l’alumnat per poder obrir nova convocatòria de subvenció adreçada a combatre la bretxa digital i fer una segona distribució dels ordinadors que encara resten per repartir.

Darrera actualització: 28.05.2021 | 14:57