Creant oportunitats a les persones amb discapacitat intel·lectual

Divendres, 1 de juliol de 2022 a les 12:00
  • Setze usuaris de la Xarxa Lismivo van recollir ahir el seu diploma del curs d’informàtica bàsica.

Ahir, els 16 usuaris amb discapacitat intel·lectual que van participar al curs d’informàtica bàsica van recollir el seu diploma acreditatiu a la seu de Mordered, l’empresa que ha dut a terme el curs per encàrrec del Consell Comarcal.

Han estat 50 hores de formació, subvencionada pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.

La trobada va esdevenir tota una celebració per part dels alumnes, que mostraven la seva satisfacció i ganes de superació i aplaudien estusiasmats als companys quan recollien el diploma i també a la professora.

“He après moltes coses. Ara m’he tret el diploma d’informàtica bàsica, però vull tenir el de nivell mig”, deia Cristina Hernández. Ernesto Hidalgo, que no es podia treure el somriure de la cara, deia cofoi: “m’ha agradat molt per estudiar, treballar i per les xarxes socials”. La mateixa satisfacció mostrava Omaina Moubahl: “la professora ens ha ajudat molt i ens ha tractat molt bé. El curs ha estat molt interessant i ha passant volant”.

L’acte de lliurament va comptar amb l’assistència del vicepresident segon i conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, Jordi Manils, que va engrescar als assistents a continuar aprenent: “Espero que aquest curs us hagi servit molt. Us animo a què aneu practicant allò que heu après i us seguiu formant i invertint el temps en aprendre coses, en compartir amb els companys i gaudir al màxim”, deia.

La setmana que ve comença un curs de manipulador d’aliments, atès que a la comarca hi ha diverses entitats de la Xarxa Lismivo amb projectes relacionats amb la restauració. A la formació participaran 27 usuaris de la Xarxa  i les classes es faran, organitzades per grups, els dies 4, 5 i 11 de juliol a la cuina d’El Gato Verde, al Teatre Auditori de Granollers.

La xarxa LismiVO és una xarxa formada per prop de 30 entitats públiques i privades del Vallès Oriental que treballen per a la inserció laboral de persones amb diversitat funcional i/o persones amb risc d’exclusió social, està liderada pel Consell Comarcal i compta amb el suport de Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 01.07.2022 | 12:41