Dinou municipis del Vallès Oriental en nivell 3 del Pla Alfa

Divendres, 15 de juliol de 2022
  • Aquest llistat ha entrat en vigor el dia 15/07/2022 a les 00:00 hores.

Dinou municipis de la comarca es troben en nivell extrem de perill d'incendi. Es tracta de Bigues i Riells del Fai, Caldes de Montbui, Cardedeu, la Garriga, la Roca del Vallès, l'Ametlla del Vallès, les Franqueses del Vallès, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Llinars del Vallès, Martorelles, Montornès del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Martorelles, Vallromanes i Vilanova del Vallès.

El Pla Alfa és el procediment operatiu establert pel Cos d'Agents Rurals del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis, davant les situacions de perill d’incendi forestal que es puguin produir. 

Aquestes situacions de perill d’incendis forestals es graduen en una escala de 4 nivells operatius, de 0 a 3, per a cada comarca.

  • Nivell 0, correspon a un nivell baix de perill d’incendi forestal
  • Nivell 1, nivell moderat
  • Nivell 2, nivell alt
  • Nivell 3, nivell extrem de perill d’incendi

L'activació de cada nivell comporta un grau de mobilització dels efectius i la realització de determinades actuacions preventives.

A partir dels nivells 2 i 3, també l'activació de les fases de prealerta i alerta previstes en el Pla INFOCAT (Pla especial d'emergència per a incendis forestals)

En els nivells alt i extrem (nivells 2 i 3), es prohibeix o es restringeixen determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d’encendre foc, la realització d’activitats esportives, de treballs forestals o d’activitats agrícoles i l’ús de barbacoes en les àrees de lleure existents, podent, fins i tot, restringir l’accés als principals massissos muntanyosos

La Direcció General dels Agents Rurals elabora diàriament el mapa d’aquest Pla Alfa en funció del mapa de perill d’incendi forestal i altres eines d’anàlisi d’aquest risc que elabora el Servei de Prevenció d’Incendis Forestals de la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

>>>Més informació

Darrera actualització: 18.07.2022 | 13:37