El 54,7 % de les persones aturades a la comarca percep algun tipus de prestació per desocupació

Dijous, 2 de setembre de 2021 a les 12:00
  • Nota informativa sobre prestacions per desocupació elaborada per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal.

El juny de 2021, al Vallès Oriental el 45,30% de les persones en situació d’atur no rebien cap tipus de prestació. Per tant, actualment, poc més de 5 de cada 10 persones reben algun tipus de prestació per desocupació, segons la darrera Nota Informativa elaborada per l'Observatori-Centre d'Estudis del Consell Comarcal.

Respecte al mateix període de 2020, s’ha registrat un descens de més de la meitat de la xifra de cobertura ja que les dades del mes de juny de 2020 estaven molt directament afectades per l’afectació dels ERTO. El total de prestacions és de 13.188, respecte al qual les dones suposen el 56,42% del total de prestacions.

En termes d’evolució de les prestacions per desocupació, s’observa que l’any 2009 es va iniciar una etapa de progressiva reducció del nombre de prestacions en un context d’augment de l’atur, tendència que va canviar a partir de l’any 2015, propiciat pel descens de la xifra d’aturats.

Les dades de juny 2020, directament influenciades pel context de pandèmia, van suposar l’augment de les xifres d’atur i l’increment del nombre de prestacions, activades per donar cobertura a la situació conjuntural de crisi. Al juny de 2021, es registra un nou canvi de tendència, per la reactivació progressiva de l’activitat i certa millora en el mercat de treball, amb la qual cosa les dades tornen a assimilar-se al context de prepandèmia, amb una taxa de cobertura a la baixa, tot i que es manté una xifra d’aturats força superior als anys de millor bonança econòmica.

Darrera actualització: 08.09.2021 | 15:06