El Consell Comarcal, compromès amb les persones grans i amb la lluita contra els maltractaments

Dimarts, 15 de juny de 2021 a les 10:00
  • Campanya PROU, per conscienciar sobre els maltractaments que pateixen les persones grans.

Avui 15 de juny és el Dia Mundial de la Pressa de consciència de l’abús i el maltractament a persones grans.

PROU és una iniciativa conjunta de la Xarxa de Comarques per l’Envelliment Actiu i el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. Han participat més de 20 territoris de tot Catalunya, tots amb el lema PROU, amb un mateix objectiu: aturar els maltractaments a persones grans.

El Consell Comarcal del Vallès Oriental, compromès amb les persones grans i amb la lluita contra aquest tipus de maltractaments ha participat en la Campanya PROU, amb la col·laboració presencial dels membres del Consell Consultiu de la Gent Gran.

Aquesta campanya pretén donar un missatge de conscienciació i sensibilització, sobre els diferents tipus de maltractament que existeixen en l’entorn de les persones grans, dient PROU  i denunciant aquest tipus de violència tan oculta i silenciada. Pretén sensibilitzar sobre la importància de denunciar qualsevol indici de maltractament a una persona gran. La campanya PROU mostra la unió de les persones de tot el territori, amb una posició ferma i reivindicativa a qualsevol tipus d’agressió o vulneració de drets a les persones grans.

El maltractament a les persones grans és un problema social mundial que afecta la salut, la dignitat i els drets humans de milions de persones a tot el món. És per tant necessari prendre consciència del seu abast i la seva gravetat, i actuar per sensibilitzar, prevenir, protegir i atendre aquests casos. A més, el context actual dificulta la visibilitat d’aquesta problemàtica social i requereix una especial mirada per poder-la detectar.

Els abusos i els maltractaments a les persones grans es poden denunciar als Serveis Socials, els Serveis Sanitaris i els Mossos d’Esquadra i Policies Locals

El Consell Comarcal del Vallès Oriental rebutja qualsevol tipus de violència. PROU!

 

 

 

Darrera actualització: 22.03.2022 | 13:49